HIRDETŐ
Forrás: homydesign from Getty Images
Eper torta piskótatésztából
Ízletes nyári eper torta, amely piskótatésztából készült.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
Gyakran
- 200 g önserkentő liszt
- 150 g vaj
- 50 g cukor
- 1 db nagy tojás
- 1 teáskanál sütőpor
Tartalom
- 500 g friss eper
- 200 g cukor
- 1 csomagolás zselatinpor
- tejszínhab
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Tészta: keverje össze az összes hozzávalót, és gyúrja össze a tésztát. Öntse azt egy tortaformába, és süssük előmelegített sütőben 180°C-on, körülbelül 20 percig.
2. Lépés
Elkészítés: Mossa meg a szamócákat, vágja darabokra, és főzze együtt a cukorral körülbelül 15 percig, amíg a cukor fel nem oldódik és a szamócák ki nem engedik levüket. Ezután adjon hozzá zselatint, és főzze még 5 percig alacsony hőmérsékleten.
3. Lépés
A testre kenje fel a felvert tejszínt és helyezze rá az epret.
4. Lépés
Ismételje meg kétszer, és díszítse a tortát eperrel.