HIRDETŐ

Forrás: ddsign_stock from Getty Images

Eperdzsem egyszerűen

Recept egy egyszerű epres dzsem készítésére vegyszer nélkül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg Friss eper Hozzáadott
  • 600 g Cukor a lekvárhoz Hozzáadott
  • 1 db vaníliarúd Hozzáadott
  • 1 db Citromlé Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az epret megmossuk, megszárítjuk és kiválasztjuk belőlük a szárakat.

2. Lépés

Ezután vágjuk őket kisebb darabokra, és tegyük egy fazékba a tűzhelyre.

3. Lépés

Hagyjuk a szamócákat közepes lángon főni, amíg szépen el nem olvadnak.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a lekvárhoz a cukrot és a vaníliát.

5. Lépés

Az összes hozzávalót jól összekeverjük, és hagyjuk forrni.

6. Lépés

Amikor a keverék elkezd főni, csökkentjük a hőmérsékletet és legalább 40 percig főzzük. Esetleg hosszabb ideig, amíg a keverék be nem sűrűsödik.

7. Lépés

Ez idő elteltével adjunk hozzá citromlevet és egy csipet sót.

8. Lépés

Főzzük még egy kis ideig a keveréket, amíg a dzsem olyan sűrű nem lesz, ahogyan nekünk tetszik.

9. Lépés

A kész lekvárt befőttes üvegekbe töltjük, majd fejjel lefelé fordítjuk őket, hogy a fedőn álljanak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új