HIRDETŐ

Forrás: ddsign_stock from Getty Images

Eperdzsem egyszerűen

Recept egy egyszerű epres dzsem készítésére vegyszer nélkül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg Friss eper Hozzáadott
  • 600 g Cukor a lekvárhoz Hozzáadott
  • 1 db vaníliarúd Hozzáadott
  • 1 db Citromlé Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az epret megmossuk, megszárítjuk és kiválasztjuk belőlük a szárakat.

2. Lépés

Ezután vágjuk őket kisebb darabokra, és tegyük egy fazékba a tűzhelyre.

3. Lépés

Hagyjuk a szamócákat közepes lángon főni, amíg szépen el nem olvadnak.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a lekvárhoz a cukrot és a vaníliát.

5. Lépés

Az összes hozzávalót jól összekeverjük, és hagyjuk forrni.

6. Lépés

Amikor a keverék elkezd főni, csökkentjük a hőmérsékletet és legalább 40 percig főzzük. Esetleg hosszabb ideig, amíg a keverék be nem sűrűsödik.

7. Lépés

Ez idő elteltével adjunk hozzá citromlevet és egy csipet sót.

8. Lépés

Főzzük még egy kis ideig a keveréket, amíg a dzsem olyan sűrű nem lesz, ahogyan nekünk tetszik.

9. Lépés

A kész lekvárt befőttes üvegekbe töltjük, majd fejjel lefelé fordítjuk őket, hogy a fedőn álljanak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

483 receptek

Mascarpone

131 receptek

Desszert

1887 receptek

Húsételek

1195 receptek

Apple

346 receptek

Gyors ételek

2029 receptek

Sütemények

826 receptek

Banán

104 receptek

Ebéd

2496 receptek