HIRDETŐ

Forrás: ddsign_stock from Getty Images

Eperdzsem egyszerűen

Recept egy egyszerű epres dzsem készítésére vegyszer nélkül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg Friss eper Hozzáadott
  • 600 g Cukor a lekvárhoz Hozzáadott
  • 1 db vaníliarúd Hozzáadott
  • 1 db Citromlé Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az epret megmossuk, megszárítjuk és kiválasztjuk belőlük a szárakat.

2. Lépés

Ezután vágjuk őket kisebb darabokra, és tegyük egy fazékba a tűzhelyre.

3. Lépés

Hagyjuk a szamócákat közepes lángon főni, amíg szépen el nem olvadnak.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a lekvárhoz a cukrot és a vaníliát.

5. Lépés

Az összes hozzávalót jól összekeverjük, és hagyjuk forrni.

6. Lépés

Amikor a keverék elkezd főni, csökkentjük a hőmérsékletet és legalább 40 percig főzzük. Esetleg hosszabb ideig, amíg a keverék be nem sűrűsödik.

7. Lépés

Ez idő elteltével adjunk hozzá citromlevet és egy csipet sót.

8. Lépés

Főzzük még egy kis ideig a keveréket, amíg a dzsem olyan sűrű nem lesz, ahogyan nekünk tetszik.

9. Lépés

A kész lekvárt befőttes üvegekbe töltjük, majd fejjel lefelé fordítjuk őket, hogy a fedőn álljanak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek