HIRDETŐ
Eperdzsem egyszerűen

Eperdzsem egyszerűen

Fantasztikus, gyümölcsös eperlekvár. A készítése rendkívül egyszerű. Most van eper szezon, és az eperlekvár az egyik legjobb és legízletesebb. Én minden évben otthon készítem el.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 4 kg Eper Hozzáadott
  • 2 kg Cukor kristály Hozzáadott
  • 40 g pektin Hozzáadott
  • 1 TK citromsav Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A megtisztított eperut cukorral megszórjuk és alaposan összekeverjük. Az epret így hagyjuk állni 1 órán át.

2. Lépés

Ezután adjunk hozzá pektint és citromsavat. Alaposan keverjük össze és főzzük addig, amíg az eper meg nem puhul.

3. Lépés

Amikor az eper már elég puha, összezúzzuk. Ezután hagyjuk a dzsemet kb. 15 percig főzni még, és ellenőrizzük a konzisztenciáját / sűrűségét úgy, hogy egy kis tányérra teszünk 1 evőkanál dzsemet és hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

A kész lekvárt üvegekbe töltjük, lezárjuk és az üveget felfordítjuk. Így hagyjuk 20 percig, hogy a fedők jól rászoruljanak. Az idő letelte után az üvegeket visszafordítjuk és teljesen hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

A lekvár valóban csodálatos ízű, aromásan eper ízű és gyönyörű színű. A gyerekeim imádják az eper lekvárt, és ez az egyik éves kedvencünk. Jó étvágyat kívánok!

Eperdzsem egyszerűen - előkészítő lépés 1
6. Lépés

Még néhány tipp: 1. A pektint annyit adjuk hozzá, amennyit a tasakon feltüntettek. Én két alkalommal 20 g pektint adtam 4 kg gyümölcshöz. Szerintem a dzsem konzisztenciája pontosan jó, sűrű, de ha valaki keményebb / sűrűbb dzsemet akar, adjon hozzá további 20 g pektint 4 kg gyümölcshöz/eperhez. 2. Citromsavat 1 csúcsos kávéskanál adtam. Több nem szükséges, mert az eper is savanyú. 3. Üvegpoharak tetejét nem szabad sérültnek lenni, különben nem rögzül megfelelően az üvegbe. A forró palack megfordítása sterilizálja azt. Fordítsa nagyon lassan a forró üveget!!!

7. Lépés

További receptjeimet megtalálhatja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új