HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Eperkrém tortába
Kezdőknek is ajánlott krém tortákhoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 40 dkg Eper
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 25 dkg porcukor
- 48 ks vajas keksz
- 150 g étcsokoládé
- 150 ml habtejszín a tetejére
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Az epret alaposan megmossuk, lecsumázzuk, botmixerrel pépesítjük. Szűrőn átszűrhetjük a magok miatt.
2. Lépés
A mascarponét porcukorral összekeverjük, belerakjuk az összeturmixolt epret és a kemény habbá vert tejszínhabot. Óvatosan összekeverjük.
3. Lépés
Egy tepsi vagy jénai tál alját kirakjuk a keksz felével, rákenjük a krémet, majd a tetejét beborítjuk a maradék keksszel.
4. Lépés
A csokit a tejszínnel vízgőz felett összeolvasztjuk, majd langyosan a süti tetejére öntjük. Hagyjuk állni fél napot a hűtőben. A kekszek mentén szelhető.