HIRDETŐ

Forrás: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty

Eperszörp

A legfinomabb eper szirup, otthon elkészítve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2.7 kg friss eper Hozzáadott
  • 200 ml citromlé Hozzáadott
  • 1 kg nádcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A mosott epret egy tálba tesszük. Megszórjuk cukorral és alaposan megkeverjük, hogy levet engedjenek. Hozzáadjuk a citromlevet is. 24 órára hagyjuk állni a hűtőben.

2. Lépés

Másnap átöntjük a szamócát egy gézen, hogy tényleg tiszta levet kapjunk. Finoman megnyomhatjuk, de ne paszírozzuk.

3. Lépés

Azonnal steril palackokba töltjük és hűvös helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új