HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/3Fw41IU_dmmu7kXCcbj9/6ba9a4fbe1f224ff5791c924829d89.jpeg)
Forrás: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty
Eperszörp
A legfinomabb eper szirup, otthon elkészítve.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 2.7 kg friss eper
- 200 ml citromlé
- 1 kg nádcukor
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A mosott epret egy tálba tesszük. Megszórjuk cukorral és alaposan megkeverjük, hogy levet engedjenek. Hozzáadjuk a citromlevet is. 24 órára hagyjuk állni a hűtőben.
2. Lépés
Másnap átöntjük a szamócát egy gézen, hogy tényleg tiszta levet kapjunk. Finoman megnyomhatjuk, de ne paszírozzuk.
3. Lépés
Azonnal steril palackokba töltjük és hűvös helyen tároljuk.