HIRDETŐ
Forrás: Raquel Couto Antelo from Getty Images
Eperzselé
Egy frissítő, gyümölcsös desszert, ami tökéletes a nyári hónapokban. Az eperzselé egyszerű és gyorsan elkészíthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g érett eper
- 100 g cukor
- 2 tasak Zselatin
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Az epret mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra.
2. Lépés
Egy fazékban tegyük a cukrot az eperrel és főzzük 10 percen át.
3. Lépés
Amíg az eper fő, készítsük elő a zselatint a csomag utasítása szerint.
4. Lépés
Keverjük hozzá a zselatint az eperhez és főzzük további 2 percig.
5. Lépés
Töltsük a masszát tálkákba vagy zseléformákba, majd hagyjuk kihűlni.
6. Lépés
Hűtsük be a hűtőbe legalább 2 órán át, hogy megdermedjen.
7. Lépés
Tálaláskor díszíthetjük friss eperrel és tejszínhabbal.