HIRDETŐ

Forrás: harashchenkoalexandra from Canva

Epres csokis tejszínes torta

Ez a recept egy igazán finom és elegáns desszertre, amelyben a csokoládé, az eper és a tejszín együttese garantáltan leveszi a vendégeket a lábukról. A recept elkészítése egyszerű, az eredmény pedig mesés.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 darab tojás Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 30 g kakaópor Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g Eper Hozzáadott

Tejszínes rész

  • 300 ml Tejszín Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag habfixáló Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a tésztát. Olvasszuk fel a csokoládét a vajjal együtt, majd keverjük hozzá a cukrot és a tojásokat. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport, majd keverjük össze az egészet alaposan.

2. Lépés

A kapott masszát öntsük egy tortaformába, majd süssük 180 fokon 30 percig.

3. Lépés

Az epret megmossuk és apróra vágjuk.

4. Lépés

A tejszínt verjük fel a cukorral és a tejszínhabbal, és kenjük a tortára.

5. Lépés

Az epreket a torta köré és a tetejére helyezzük.

6. Lépés

Néhány órán át hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új