HIRDETŐ
Forrás: harashchenkoalexandra from Canva
Epres csokis tejszínes torta
Ez a recept egy igazán finom és elegáns desszertre, amelyben a csokoládé, az eper és a tejszín együttese garantáltan leveszi a vendégeket a lábukról. A recept elkészítése egyszerű, az eredmény pedig mesés.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Tészta
- 200 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 200 g cukor
- 4 darab tojás
- 150 g liszt
- 30 g kakaópor
Töltelék
- 500 g Eper
Tejszínes rész
- 300 ml Tejszín
- 50 g cukor
- 1 Csomag habfixáló
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Először készítsük el a tésztát. Olvasszuk fel a csokoládét a vajjal együtt, majd keverjük hozzá a cukrot és a tojásokat. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport, majd keverjük össze az egészet alaposan.
2. Lépés
A kapott masszát öntsük egy tortaformába, majd süssük 180 fokon 30 percig.
3. Lépés
Az epret megmossuk és apróra vágjuk.
4. Lépés
A tejszínt verjük fel a cukorral és a tejszínhabbal, és kenjük a tortára.
5. Lépés
Az epreket a torta köré és a tetejére helyezzük.
6. Lépés
Néhány órán át hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.