HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/prUUyiS7g0Pi369cSUlZ/3a3889c36baad7bc876293dd97254b.png)
Epres-mascarponés-vaníliás krémes
Gyors eper torta mascarpone-val.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 200 g kekszek
- 100 g vaj
- 2 kanalak cukor
- 1 vaníliás cukor
A kitöltéshez:
- 500 g mascarpone
- 100 ml Tejszín habosításhoz
- 100 g cukor
- 2 vaníliás cukor
Díszítéshez:
- 400 g Eper
- 3 kanalak porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Először készítse el a tésztát. Zúzzuk össze a kekszeket porrá és keverjük össze az olvasztott vajjal, cukorral és vaníliás cukorral. Az összeállított keveréket elosztjuk a tortaformában. Hűtőbe tesszük.
2. Lépés
Eközben készítsük elő a tölteléket. Egy tálban keverjük össze a mascarponét, a tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot.
3. Lépés
A tölteléket a kész tésztára rakjuk, és legalább három órára behelyezzük a hűtőszekrénybe.
4. Lépés
Végül elkészítjük a torta tetejére kerülő eperkeveréket. Egy tálban összekeverjük az epret a cukorral, majd ezzel a keverékkel bevonjuk a teljes felületet. Készen áll a szolgálásra.