HIRDETŐ

Epres rebarbarás pite

Kiváló és lédús eper-rabarber torta savanyú tejszínnel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

  • 200 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 db vanília Hozzáadott
  • 112 db tojás Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 EK zsemlemorzsa Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g rebarbara Hozzáadott
  • 250 g Eper Hozzáadott
  • 250 g tejföl Hozzáadott
  • 3 db Nagy tojások Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 db reszelt citromhéj Hozzáadott
  • 2 db vanília Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

Lisztből, porcukorból, vaníliából, sütőporból, tojásból és vajból tésztát gyúrunk, amelyet kizsírozott tepsibe helyezünk. A tészta oldalait felhúzzuk, villával megszurkáljuk és zsemlemorzsával megszórjuk.

2. Lépés

A sárgarépát és epret megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. Elhelyezzük őket a tésztán.

3. Lépés

A tálban keverjük össze a tejfölt, a citromhéjat, a cukrot, a tojásokat és a vaníliát.

4. Lépés

A tölteléket a tortára öntjük, és előmelegített sütőben, 160°C-on, körülbelül 55 percig sütjük.

5. Lépés

Az eper-rhabarber tortát csak lehűlés után szeleteljük fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új