HIRDETŐ
Epres rebarbarás pite
Kiváló és lédús eper-rabarber torta savanyú tejszínnel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 200 g önserkentő liszt
- 100 g porcukor
- 1 db vanília
- 11⁄2 db tojás
- 100 g vaj
- 1 EK zsemlemorzsa
Töltelék
- 500 g rebarbara
- 250 g Eper
- 250 g tejföl
- 3 db Nagy tojások
- 200 g cukor
- 1 db reszelt citromhéj
- 2 db vanília
HIRDETŐ
Eljárás
55 perc.
1. Lépés
Lisztből, porcukorból, vaníliából, sütőporból, tojásból és vajból tésztát gyúrunk, amelyet kizsírozott tepsibe helyezünk. A tészta oldalait felhúzzuk, villával megszurkáljuk és zsemlemorzsával megszórjuk.
2. Lépés
A sárgarépát és epret megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. Elhelyezzük őket a tésztán.
3. Lépés
A tálban keverjük össze a tejfölt, a citromhéjat, a cukrot, a tojásokat és a vaníliát.
4. Lépés
A tölteléket a tortára öntjük, és előmelegített sütőben, 160°C-on, körülbelül 55 percig sütjük.
5. Lépés
Az eper-rhabarber tortát csak lehűlés után szeleteljük fel.