Forrás: Youtube
Epres rebarbarás rácsos pite
Teljesen vegán, isteni rebarbarás epres párosítás.
Hozzávalók
Tészta
- 25 dkg finomliszt
- 1 ks citromhéj
- 3 tk cukor
- 121⁄2 dkg tejmentes margarin
- 50 ml zabtej
Töltelék
- 4 ks rebarbara
- 50 dkg Eper
- 6 tk cukor
- 1 ek Keményítő
- gyömbér
Eljárás
A lisztet, a citromhéjat és a cukrot egy tálba kimérjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vagy lereszelt hideg margarint, és morzsásra keverjük.
Hozzáöntjük a zabtejet, és az egészet gyors, határozott mozdulatokkal közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Ezt fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.
Ezután a tésztát kétfelé osztjuk kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobbik darabot két fóliaréteg közt kör alakúra nyújtjuk. Egy piteformát kivajazunk, és beleillesztgetjük a tésztakorongot.
A pitealapot 200 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. A maradék egyharmad tésztát az előző módszerrel kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk a pite tetejének díszítéséhez.
Közben megcsináljuk a tölteléket. Ehhez először a rebarbarát meghámozzuk, az epret csumázzuk, majd felaprítjuk őket.
Megszórjuk ízlés szerint cukorral, illetve hozzáreszeljük a gyömbért. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük fél órát pihenni.
A pihenés alatt a gyümölcsünk engedett némi levet, ezt amennyire lehet, leöntjük róla, és félretesszük. A lecsepegtetett gyümölcsöket megszórjuk két kanál keményítővel, és alaposan elkeverjük.