HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Epres rebarbarás rácsos pite

Teljesen vegán, isteni rebarbarás epres párosítás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 25 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 1 ks citromhéj Hozzáadott
  • 3 tk cukor Hozzáadott
  • 1212 dkg tejmentes margarin Hozzáadott
  • 50 ml zabtej Hozzáadott

Töltelék

  • 4 ks rebarbara Hozzáadott
  • 50 dkg Eper Hozzáadott
  • 6 tk cukor Hozzáadott
  • 1 ek Keményítő Hozzáadott
  • gyömbér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A lisztet, a citromhéjat és a cukrot egy tálba kimérjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott vagy lereszelt hideg margarint, és morzsásra keverjük.

2. Lépés

Hozzáöntjük a zabtejet, és az egészet gyors, határozott mozdulatokkal közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Ezt fóliába csomagoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük.

3. Lépés

Ezután a tésztát kétfelé osztjuk kétharmad-egyharmad arányban. A nagyobbik darabot két fóliaréteg közt kör alakúra nyújtjuk. Egy piteformát kivajazunk, és beleillesztgetjük a tésztakorongot.

4. Lépés

A pitealapot 200 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. A maradék egyharmad tésztát az előző módszerrel kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk a pite tetejének díszítéséhez.

5. Lépés

Közben megcsináljuk a tölteléket. Ehhez először a rebarbarát meghámozzuk, az epret csumázzuk, majd felaprítjuk őket.

6. Lépés

Megszórjuk ízlés szerint cukorral, illetve hozzáreszeljük a gyömbért. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük fél órát pihenni.

7. Lépés

A pihenés alatt a gyümölcsünk engedett némi levet, ezt amennyire lehet, leöntjük róla, és félretesszük. A lecsepegtetett gyümölcsöket megszórjuk két kanál keményítővel, és alaposan elkeverjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek