Forrás: Youtube
Erdei gyümölcsös joghurt torta sütés nélkül
Figyeljetek arra, hogy egy nappal korábban álljatok neki a tortának, mint amelyik nap tálalnátok, mert egy éjszakát pihennie kell.
Hozzávalók
Gyümölcspüré
- 250 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 15 g édesítő
Alap
- 120 g CM TK keksz
- 10 g fekete kakaópor
- 60 g vaj
Krém
- 350 g görög joghurt
- 250 ml habtejszín
- 5 ks lapzselatin
- 15 édesítő
- 2 tk Citromlé
- 45 g Gyümölcspüré
Gyümölcszselé betét
- fennmaradó püré
- 1 dl víz
- 2 lapzselatin
Eljárás
Egy lábasban elkészítjük a gyümölcszselét. Az alapanyagokat addig forraljuk össze, míg megpuhulnak a gyümölcsök. Ha kész levesszük a tűzről és egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy ne maradjanak bent a magok.
Az alaphoz ledarájuk a keszet, összekeverjük a kakaóporral, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beletesszük a kekszet és jól lenyomkodjuk az aljára egy egyenes aljú pohárral. Tegyük hűtőbe.
Áztassuk be a lapzselatinokat hideg vízbe. A tejszímt verjük habbá. A joghurtot keverjük össze citromlével, édesitővel, majd forgassuk egybe a tejszínhabbal. Csavarjuk ki a megpuhult lapzselatinokat. egy kevés krémmel keverjük össze hőkiegyenlítést végezve. Majd az egészbe keverjük bele.
A krémből mérjünk ki 200 grammot egy tálba és tegyük félre. A maradékhoz keverjük hozzá a 45 gramm gyümölcspürét.A megszínezett krémet kenük rá a kekszes alapra, tegyük hűtőbe fél órára.
Áztassunk be 2 lapzselatint. A maradék gyümölcspürét melegítsük fel és a beáztatott lapzselatint egyből tegyük a pürébe és alaposan keverjük el. Egy picit hűtsünk rajta és így öntsük rá a gyümölcsös krémre. Tegyük ismét a hűtőbe, hogy megdermedjen. Végül rákenjük a sima krémet is. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Másnap távolítsuk el róla a tortaformát és friss gyümölcsökkel díszítsük.