HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Erdélyi zakuszka, a hagyományos padlizsánkrém

Az Erdélyi zakuszka egy hagyományos román és magyar padlizsánkrém, amelyet főként télen fogyasztanak, és hosszú eltarthatóságának köszönhetően tökéletes készlet lehet a hideg hónapokra. Ebben a receptben 4-5 üveg elkészítésére találsz utasítást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 nagy zöld paprika Hozzáadott
  • 1 nagy vörös hagyma Hozzáadott
  • 2 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál chili por Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A padlizsánt vágd fel kockákra és sózd meg.

2. Lépés

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikát add a padlizsánhoz.

3. Lépés

Az összes hozzávalót tegyed egy nagy fazékba, önts hozzá olajat, és kezdd el főzni alacsony lángon. Főzd, amíg az összes zöldség teljesen meg nem puhul (kb. 2 óra).

4. Lépés

Ha kész, zúzd össze az egészet botmixerrel, amíg sima állagú nem lesz.

5. Lépés

Töltsd a masszát steril üvegekbe, zárd le őket, és tedd a hűtőbe vagy kamrába.

6. Lépés

Fogyaszthatod azonnal, de 1-2 nap múlva még finomabb lesz!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új