HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Erdélyi zakuszka, a hagyományos padlizsánkrém

Az Erdélyi zakuszka egy hagyományos román és magyar padlizsánkrém, amelyet főként télen fogyasztanak, és hosszú eltarthatóságának köszönhetően tökéletes készlet lehet a hideg hónapokra. Ebben a receptben 4-5 üveg elkészítésére találsz utasítást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 2 nagy zöld paprika Hozzáadott
  • 1 nagy vörös hagyma Hozzáadott
  • 2 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál chili por Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A padlizsánt vágd fel kockákra és sózd meg.

2. Lépés

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikát add a padlizsánhoz.

3. Lépés

Az összes hozzávalót tegyed egy nagy fazékba, önts hozzá olajat, és kezdd el főzni alacsony lángon. Főzd, amíg az összes zöldség teljesen meg nem puhul (kb. 2 óra).

4. Lépés

Ha kész, zúzd össze az egészet botmixerrel, amíg sima állagú nem lesz.

5. Lépés

Töltsd a masszát steril üvegekbe, zárd le őket, és tedd a hűtőbe vagy kamrába.

6. Lépés

Fogyaszthatod azonnal, de 1-2 nap múlva még finomabb lesz!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek