HIRDETŐ

Forrás: canva

Eredeti brassói aprópecsenye

A brassói aprópecsenye eredetileg tordai hentesmesterek találmánya, amelyet Brassó megyébe telepítve ért el nagy sikert. Ez a finom, klasszikus magyar étel egy egyszerű, de igazán ízletes húsétel, amit legtöbben krumplival szeretnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertéstarja Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 8 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl étolaj Hozzáadott
  • 50 g zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

2. Lépés

Felhevítjük a zsírt egy serpenyőben, és hozzáadjuk a húskockákat.

3. Lépés

Pác nélkül, magas hőfokon sütjük a húsokat, hogy a kívülükön lévő nedvesség gyorsan elpárologjon, és a húsok szépen megpiruljanak.

4. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és még együtt sütjük pár percig.

5. Lépés

A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és megfőzzük sós vízben.

6. Lépés

A főtt burgonyát leszűrjük, és a maradék zsíron aranybarnára sütjük.

7. Lépés

Végül a sült burgonyát a húsra szórjuk, és jól összekeverjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új