HIRDETŐ

Forrás: canva

Eredeti brassói aprópecsenye

A brassói aprópecsenye eredetileg tordai hentesmesterek találmánya, amelyet Brassó megyébe telepítve ért el nagy sikert. Ez a finom, klasszikus magyar étel egy egyszerű, de igazán ízletes húsétel, amit legtöbben krumplival szeretnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertéstarja Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 8 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl étolaj Hozzáadott
  • 50 g zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

2. Lépés

Felhevítjük a zsírt egy serpenyőben, és hozzáadjuk a húskockákat.

3. Lépés

Pác nélkül, magas hőfokon sütjük a húsokat, hogy a kívülükön lévő nedvesség gyorsan elpárologjon, és a húsok szépen megpiruljanak.

4. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és még együtt sütjük pár percig.

5. Lépés

A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és megfőzzük sós vízben.

6. Lépés

A főtt burgonyát leszűrjük, és a maradék zsíron aranybarnára sütjük.

7. Lépés

Végül a sült burgonyát a húsra szórjuk, és jól összekeverjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek