Eredeti főzött fagyi recept
Nyáron nincs is jobb, mint egy friss és finom fagyi. Ez a recept igazán könnyű és gyorsan elkészíthető otthon. A fagyi alapja egy finom vanília puding, amelyet tejszínhabbal és eperrel egészítünk ki. A végeredmény pedig egy igazán ízletes és frissítő fagyi, amely mindenkit elvarázsol majd.
Hozzávalók
- 1 Csomag vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- Eper ízlés szerint
Eljárás
A pudingport és a cukrot keverjük össze egy nagyobb lábasban. Keverjük hozzá a tejet és főzzük közepes lángon, amíg besűrűsödik.
Vegyük le tűzről és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt verjük fel kemény habbá a kivonattal együtt.
Egy nagy tálba öntsük bele a pudingot és keverjük hozzá a tejszínhabot.
Az epret mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Adjuk hozzá a keverékhez és alaposan keverjük össze.
Tegyük a fagylaltot az edényekbe és legalább 3 -órára tegyük be a fagyasztóba, amíg teljesen meg nem dermed.