HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Eredeti francia hagymaleves

A "francia" jelző hallatán megrémülhetnénk, hogy egy nagyon bonyolult recepttel állunk szemben, azonban ennek a levesnek az elkészítése semmilyen trükköt nem rejt magában.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 80 dkg hagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál disznózsír Hozzáadott
  • 2 teáskanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 l alaplé Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • bagett Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az összes hagymát felkockázzuk, és a felét beletesszük a forró disznózsírba. Kevergetve aranybarnára sütjük őket, majd hozzáadjuk a maradék hagymát is. Piután összeestek, megszórjuk kristálycukorral.

2. Lépés

Ezután adjunk hozzá a sima lisztet és alaposan keverjük össze, majd öntsük rá az alaplevet. Ízesítsük sóval, borssal, hagyjuk főni 20 percig, és készítsük el a bagettet.

3. Lépés

Szeleteljük fel a bagettet, rakjuk tepsire, kenjük le olívaolajjal, sózzuk, és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 5 perc alatt pirítsuk meg a szeleteket.

4. Lépés

A bagettet szervírozhatjuk a leves mellé, vagy a leves tetjére helyezve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új