Forrás: Pixabay
Eredeti francia hagymaleves
A "francia" jelző hallatán megrémülhetnénk, hogy egy nagyon bonyolult recepttel állunk szemben, azonban ennek a levesnek az elkészítése semmilyen trükköt nem rejt magában.
Hozzávalók
- 80 dkg hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál disznózsír
- 2 teáskanál kristálycukor
- 1 l alaplé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál só
- bagett
Eljárás
Az összes hagymát felkockázzuk, és a felét beletesszük a forró disznózsírba. Kevergetve aranybarnára sütjük őket, majd hozzáadjuk a maradék hagymát is. Piután összeestek, megszórjuk kristálycukorral.
Ezután adjunk hozzá a sima lisztet és alaposan keverjük össze, majd öntsük rá az alaplevet. Ízesítsük sóval, borssal, hagyjuk főni 20 percig, és készítsük el a bagettet.
Szeleteljük fel a bagettet, rakjuk tepsire, kenjük le olívaolajjal, sózzuk, és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 5 perc alatt pirítsuk meg a szeleteket.
A bagettet szervírozhatjuk a leves mellé, vagy a leves tetjére helyezve.