HIRDETŐ

Eredeti fügelekvár lassú tűzön

Ez az eredeti fügelekvár recept elkészítése nem bonyolult, viszont időigényes. A lényeg, hogy lassú tűzön, gondosan, szeretettel készítsük, mint ahogy azt anyáink, nagyanyáink tették.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss, érett füge Hozzáadott
  • 700 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Az érett fügéket alaposan mossuk meg, majd csumázzuk ki és vágjuk fel apró darabokra.

2. Lépés

Egy nagy lábasba öntsük bele a felvágott fügét és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük jól össze és hagyjuk állni egy-két órán keresztül, hogy a füge levét adja.

3. Lépés

Lassú tűzön kezdjük el főzni a levet adott fügét, időnként megkeverve, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Miután a füge még jobban levet engedett, adjuk hozzá a citrom levét és folytassuk a főzést további két órán keresztül, állandóan kevergetve.

5. Lépés

Miután a lekvár már kellőképpen besűrűsödött, vegyük le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

6. Lépés

Ezután töltsük steril lekváros üvegekbe, és zárjuk le őket alaposan.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek