HIRDETŐ

Eredeti fügelekvár lassú tűzön

Ez az eredeti fügelekvár recept elkészítése nem bonyolult, viszont időigényes. A lényeg, hogy lassú tűzön, gondosan, szeretettel készítsük, mint ahogy azt anyáink, nagyanyáink tették.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss, érett füge Hozzáadott
  • 700 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Az érett fügéket alaposan mossuk meg, majd csumázzuk ki és vágjuk fel apró darabokra.

2. Lépés

Egy nagy lábasba öntsük bele a felvágott fügét és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük jól össze és hagyjuk állni egy-két órán keresztül, hogy a füge levét adja.

3. Lépés

Lassú tűzön kezdjük el főzni a levet adott fügét, időnként megkeverve, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Miután a füge még jobban levet engedett, adjuk hozzá a citrom levét és folytassuk a főzést további két órán keresztül, állandóan kevergetve.

5. Lépés

Miután a lekvár már kellőképpen besűrűsödött, vegyük le a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

6. Lépés

Ezután töltsük steril lekváros üvegekbe, és zárjuk le őket alaposan.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új