Forrás: pixabay
Eredeti különleges palócleves zamatosan
Az eredeti palócleves igazi unikum és gasztronómiai különlegesség, melyet a palócok gazdag és zamatos leveseinek köszönhetően híresült el. Ez a sűrű, laktató étel különlegessége kétségtelenül a mirelit zöldség és a szegfűbors, mely kivételes ízvilággal bír.
Hozzávalók
- 500 g darabolt bárányhús (pl. báránycomb)
- 2 evőkanál zsír
- 2 Fej hagyma
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 nagy sárgarépa, apróra vágva
- 1 nagy petrezselyemgyökér, apróra vágva
- 1 ks zöldpaprika apróra vágva
- 2 ks paradicsom apróra vágva
- 2 nagy burgonya, apróra vágva
- 2 evőkanál liszt
- 11⁄2 l víz
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Melegítsük fel a zsírt egy nagy, vastag aljú lábasban, majd adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük, amíg üveges lesz. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, és keverjük jól össze.
Adjuk hozzá a bárányhúst, keverjük meg, majd adjuk hozzá a borecetet. Főzzük lefedve, amíg a hús megpuhul.
Amikor a hús megpuhult, adjuk hozzá a zöldségeket (kivéve a burgonyát), sót, borsot és vizet, majd főzzük fél órán át.
Ezután adjuk hozzá a burgonyát és főzzük további fél órát.
Készítsünk világos rántást a lisztből: keverjük össze a lisztet egy kevés vízzel, majd adjuk a leveshez. Főzzük tovább, amíg a leves besűrűsödik.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!