HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Eredeti különleges palócleves zamatosan

Az eredeti palócleves igazi unikum és gasztronómiai különlegesség, melyet a palócok gazdag és zamatos leveseinek köszönhetően híresült el. Ez a sűrű, laktató étel különlegessége kétségtelenül a mirelit zöldség és a szegfűbors, mely kivételes ízvilággal bír.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g darabolt bárányhús (pl. báránycomb) Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál fehérborecet Hozzáadott
  • 1 nagy sárgarépa, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 nagy petrezselyemgyökér, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika apróra vágva Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom apróra vágva Hozzáadott
  • 2 nagy burgonya, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel a zsírt egy nagy, vastag aljú lábasban, majd adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük, amíg üveges lesz. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, és keverjük jól össze.

2. Lépés

Adjuk hozzá a bárányhúst, keverjük meg, majd adjuk hozzá a borecetet. Főzzük lefedve, amíg a hús megpuhul.

3. Lépés

Amikor a hús megpuhult, adjuk hozzá a zöldségeket (kivéve a burgonyát), sót, borsot és vizet, majd főzzük fél órán át.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a burgonyát és főzzük további fél órát.

5. Lépés

Készítsünk világos rántást a lisztből: keverjük össze a lisztet egy kevés vízzel, majd adjuk a leveshez. Főzzük tovább, amíg a leves besűrűsödik.

6. Lépés

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új