HIRDETŐ

Forrás: natashabreen from Canva

Eredeti nápolyi pizza

Egy igazi olasz klasszikus, mely az egész világon ismert és szeretett. Az eredeti nápolyi pizza receptje egyszerű, de minden egyes részletén érződik a gondos odafigyelés és a hagyomány tisztelete. A tészta könnyű és ropogós, a feltét pedig tökéletesen kiegyensúlyozott. Ez a recept kiváló kiindulási alap lehet további pizzakísérletekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

Tészta

  • 200 g búzaliszt Hozzáadott
  • 125 ml víz Hozzáadott
  • 5 g Hozzáadott
  • 112 g élesztő Hozzáadott

Feltét

  • 150 g paradicsomszósz Hozzáadott
  • 150 g mozzarella Hozzáadott
  • 1 Csomag friss bazsalikom Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a vizet, a sót és az élesztőt, majd gyúrjuk össze alaposan. Takarjuk le, és hagyjuk kelni minimum egy órát.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Osszuk el a tésztát két részre, majd nyújtsuk ki vékonyan.

3. Lépés

Mindegyik tésztalapra kenjünk szét egyenletesen egy adag paradicsomszószt, majd szórjuk meg mozzarellával.

4. Lépés

Tegyük be a sütőbe, és süssük 10-12 percig, vagy amíg a tészta szélei aranysárgára nem sülnek.

5. Lépés

Vegyük ki a pizzát a sütőből, szórjuk meg friss bazsalikommal és egy kevés sóval, majd csepegtessünk rá egy kevés olívaolajat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új