Forrás: natashabreen from Canva
Eredeti nápolyi pizza
Egy igazi olasz klasszikus, mely az egész világon ismert és szeretett. Az eredeti nápolyi pizza receptje egyszerű, de minden egyes részletén érződik a gondos odafigyelés és a hagyomány tisztelete. A tészta könnyű és ropogós, a feltét pedig tökéletesen kiegyensúlyozott. Ez a recept kiváló kiindulási alap lehet további pizzakísérletekhez.
Hozzávalók
Tészta
- 200 g búzaliszt
- 125 ml víz
- 5 g só
- 11⁄2 g élesztő
Feltét
- 150 g paradicsomszósz
- 150 g mozzarella
- 1 Csomag friss bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet só
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a vizet, a sót és az élesztőt, majd gyúrjuk össze alaposan. Takarjuk le, és hagyjuk kelni minimum egy órát.
Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Osszuk el a tésztát két részre, majd nyújtsuk ki vékonyan.
Mindegyik tésztalapra kenjünk szét egyenletesen egy adag paradicsomszószt, majd szórjuk meg mozzarellával.
Tegyük be a sütőbe, és süssük 10-12 percig, vagy amíg a tészta szélei aranysárgára nem sülnek.
Vegyük ki a pizzát a sütőből, szórjuk meg friss bazsalikommal és egy kevés sóval, majd csepegtessünk rá egy kevés olívaolajat.