HIRDETŐ

Eredeti pincepörkölt recept

A pincepörkölt egy hagyományos magyar étel, amelynek elkészítése pincében történt régebben. Azonban ma már bármilyen helyen elkészíthető, az eredmény pedig ugyanolyan finom marad. Az étel igazi kuriózuma, hogy két különböző hús felhasználásával készül, a vaddisznó és a marha kombciója adja az ragut.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéshús (pörcös karaj vagy comb) Hozzáadott
  • 3 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 12 evőkanál őrölt feketebors Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kockázd fel a húst kb. 3x3 cm-es darabokra, majd oszd el 2-3 adagra.

2. Lépés

Az egyik adaghoz vágd fel apróra a hagymát, majd hevítsd fel az olat vagy zsírt egy nagyobb lában vagy konyhai fazékban.

3. Lépés

Dobd rá a hagymát, és pirítsd üvegesre.

4. Lépés

Tedd bele a pörcös húsdarabokat, és add hozzá a pirospaprikát, pirítsd át a húst is kb. 5 percig a hagymával együtt.

5. Lépés

Öntsd fel kb. 1,5 liter vízzel, majd add hozzá a babérlevelet, só, feketeborsot, és keverd el jól. Ha az ételnek túl sűrű a leve, akkor adj hozzá még egy kis vizet, de ne legyen túl híg.

6. Lépés

Forrald fel az ételt, majd takard le, és 1,5-2 óán át főzd lassú tűzön. Közben néha keverd át, illetve addig főzd, amíg a hús szinte szétfő.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új