HIRDETŐ
Forrás: canva
Eszterházy sertésszelet
A Eszterházy sertésszelet egy gazdag, ízletes és laktató fogás, amit a nagy mennyiségű hússal, szósszal és sajttal készítenek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 Slice sertéstarja
- 150 g erős sajt
- 200 ml tejföl
- 400 g gomba
- 100 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 Csomag Petrezselyem
- 1 Slice citrom
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A sertésszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
2. Lépés
A szeleteket tálba rakjuk, majd rászórjuk a sajtot és a tejfölt, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg a sajt megolvad.
3. Lépés
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, a hagymát és a fokhagymát aprítjuk.
4. Lépés
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, majd tovább pirítjuk.
5. Lépés
Az elkészült gombás szósszal tálaljuk a sertésszeleteket.
6. Lépés
Az ételt friss petrezselyemmel és citrommal díszítjük.