HIRDETŐ

Forrás: canva

Eszterházy sertésszelet

A Eszterházy sertésszelet egy gazdag, ízletes és laktató fogás, amit a nagy mennyiségű hússal, szósszal és sajttal készítenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sertéstarja Hozzáadott
  • 150 g erős sajt Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 400 g gomba Hozzáadott
  • 100 g vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csomag Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 Slice citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sertésszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

2. Lépés

A szeleteket tálba rakjuk, majd rászórjuk a sajtot és a tejfölt, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg a sajt megolvad.

3. Lépés

A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, a hagymát és a fokhagymát aprítjuk.

4. Lépés

Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, majd tovább pirítjuk.

5. Lépés

Az elkészült gombás szósszal tálaljuk a sertésszeleteket.

6. Lépés

Az ételt friss petrezselyemmel és citrommal díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új