HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Fahéjas almás muffin

Ha szeretnél a sütéssel időt spórolni, válaszd az almás-fahéjas muffint. A dolgodat megkönnyíti, hogy a hozzávalókat bögrével is kimérheted.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta

  • 30 dkg zabliszt Hozzáadott
  • 20 dkg barna cukor Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 cs szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 ek kakaópor Hozzáadott
  • 12 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 tk Fahéj Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 tk mézeskalácspor Hozzáadott
  • 212 dl tej Hozzáadott

Töltelék

  • 1 kg reszelt alma Hozzáadott
  • barna cukor Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Összekeverjük a nádcukrot a vaníliás cukorral, a zabliszttel, a sütőporral, a kakaóporral, a fahéjjal és a mézeskalács fűszerkeverékkel.

2. Lépés

Hozzákeverjük a puha vajat, a tojásokat és fokozatosan a tejet is, amíg homogén masszát nem kapunk.

3. Lépés

A reszelt almát ízesítjük ízlés szerint nádcukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal,majd megdinszteljük. Majd hozzáadunk egy maréknyi zsemlemorzsát, hogy felszívja az alma levét.

4. Lépés

Muffinpapírral kibélelt muffinsütőbe elkezdjük a rétegezést. Az aljára két kanál massza kerül. Erre egy kanál dinsztelt almát teszünk, majd újra egy kanál masszát.

5. Lépés

Előmelegített sütőben 180 °C-on fél órát sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új