Forrás: Youtube
Fahéjas almás muffin
Ha szeretnél a sütéssel időt spórolni, válaszd az almás-fahéjas muffint. A dolgodat megkönnyíti, hogy a hozzávalókat bögrével is kimérheted.
Hozzávalók
Tészta
- 30 dkg zabliszt
- 20 dkg barna cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs szódabikarbóna
- 1 ek kakaópor
- 12 dkg vaj
- 1 tk Fahéj
- 2 ks tojás
- 1 tk mézeskalácspor
- 21⁄2 dl tej
Töltelék
- 1 kg reszelt alma
- barna cukor
- Fahéj
- zsemlemorzsa
Eljárás
Összekeverjük a nádcukrot a vaníliás cukorral, a zabliszttel, a sütőporral, a kakaóporral, a fahéjjal és a mézeskalács fűszerkeverékkel.
Hozzákeverjük a puha vajat, a tojásokat és fokozatosan a tejet is, amíg homogén masszát nem kapunk.
A reszelt almát ízesítjük ízlés szerint nádcukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal,majd megdinszteljük. Majd hozzáadunk egy maréknyi zsemlemorzsát, hogy felszívja az alma levét.
Muffinpapírral kibélelt muffinsütőbe elkezdjük a rétegezést. Az aljára két kanál massza kerül. Erre egy kanál dinsztelt almát teszünk, majd újra egy kanál masszát.
Előmelegített sütőben 180 °C-on fél órát sütjük.