HIRDETŐ

Forrás: FB: Recepty a návody na pečení cukrovinek

Fahéjas csigák

A fahéjas csiga a skandináv konyha klasszikus desszertje, de a világ minden táján népszerű. Az élesztő, a fahéj és a cukor kombinációja teljesen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 50 g Cukor Hozzáadott
  • 1 bal Szárított élesztő Hozzáadott
  • 300 ml Tej Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 1 Kanálok Fahéj Hozzáadott
  • 100 g Darált diófélék Hozzáadott
  • Kenhető tojás Hozzáadott
  • Egy csipetnyi vaníliás cukor Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót egy tálban.

2. Lépés

Melegítsük fel a tejet egy lábasban, és olvasszuk fel benne a vajat. Ezután öntsük a tálba a liszttel együtt, és keverjük össze.

3. Lépés

Dolgozzuk simára a tésztát, majd fedjük le, és hagyjuk kelni körülbelül egy órán át.

4. Lépés

Amikor a tészta térfogata megduplázódott, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk.

5. Lépés

A szeletet megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjjal, cukorral, dióval és vaníliás cukorral.

6. Lépés

Vágjunk csíkokat a tésztából, és formázzunk belőlük csigákat.

7. Lépés

Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg őket felvert tojással.

8. Lépés

Hagyjuk kelni kb. 20 percig, majd 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

9. Lépés

A megsült csigákat szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új