Forrás: FB: Recepty a návody na pečení cukrovinek
Fahéjas csigák
A fahéjas csiga a skandináv konyha klasszikus desszertje, de a világ minden táján népszerű. Az élesztő, a fahéj és a cukor kombinációja teljesen ellenállhatatlan.
Hozzávalók
- 500 g sima liszt
- 50 g Cukor
- 1 bal Szárított élesztő
- 300 ml Tej
- 100 g Vaj
- 1 Kanálok Fahéj
- 100 g Darált diófélék
- Kenhető tojás
- Egy csipetnyi vaníliás cukor
- porcukor
- csipetnyi só
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, az élesztőt és a sót egy tálban.
Melegítsük fel a tejet egy lábasban, és olvasszuk fel benne a vajat. Ezután öntsük a tálba a liszttel együtt, és keverjük össze.
Dolgozzuk simára a tésztát, majd fedjük le, és hagyjuk kelni körülbelül egy órán át.
Amikor a tészta térfogata megduplázódott, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk.
A szeletet megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjjal, cukorral, dióval és vaníliás cukorral.
Vágjunk csíkokat a tésztából, és formázzunk belőlük csigákat.
Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg őket felvert tojással.
Hagyjuk kelni kb. 20 percig, majd 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
A megsült csigákat szórjuk meg porcukorral.