HIRDETŐ

Forrás: canva:AnjelaGr

Fahéjas koszorú

Ezt a fahéjas koszorút nemrég próbáltam ki először, és azóta folyamatosan főszerepet játszik a süteménykínálatomban. Az első helyen kedvező mellékhatása az, hogy az egész otthonomat beborítja a fahéj felemelő illata.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • 1 Csésze olaj Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 tasak sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először a tojásokat keverjük össze a cukorral. A legjobb eredmény érdekében érdemes a tojásokat és a cukrot jó habosra keverni, mivel ez adja a tésztájának a könnyű, lágy állagát.

2. Lépés

Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót (liszt, tej, olaj, fahéj, sütőpor, só) és tovább keverjük. Ekkor nagyon óvatosan keverjünk, hogy ne törjük össze a levegős tojáshabot, amit a masszába dolgoztunk.

3. Lépés

A tésztát kikenjük a sütőformába, amit előzőleg vajjal kentem ki és liszteztem be, hogy könnyen ki lehessen venni a süteményt. Azt javaslom, hogy a tészta egyenletes eloszlása érdekében enyhén rázogasd meg a formát.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) 30-40 percig sütjük. A sütési időt és hőfokot az adott sütőtől függően be kell állítani. A végeredmény egy illatos, ízletes koszorú, aminek közepében a fahéj jellegzetes ízét találod meg.

5. Lépés

Miután a sütemény kihűlt, meglocsolhatjuk cukorral és/vagy fahéjjal a felszínét. Ha a koszorút ünnepi alkalomra készítjük, érdemes néhány gyöngy- vagy csillagszóró díszt rátenni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek