HIRDETŐ

Forrás: canva:AnjelaGr

Fahéjas koszorú

Ezt a fahéjas koszorút nemrég próbáltam ki először, és azóta folyamatosan főszerepet játszik a süteménykínálatomban. Az első helyen kedvező mellékhatása az, hogy az egész otthonomat beborítja a fahéj felemelő illata.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • 1 Csésze olaj Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 tasak sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először a tojásokat keverjük össze a cukorral. A legjobb eredmény érdekében érdemes a tojásokat és a cukrot jó habosra keverni, mivel ez adja a tésztájának a könnyű, lágy állagát.

2. Lépés

Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót (liszt, tej, olaj, fahéj, sütőpor, só) és tovább keverjük. Ekkor nagyon óvatosan keverjünk, hogy ne törjük össze a levegős tojáshabot, amit a masszába dolgoztunk.

3. Lépés

A tésztát kikenjük a sütőformába, amit előzőleg vajjal kentem ki és liszteztem be, hogy könnyen ki lehessen venni a süteményt. Azt javaslom, hogy a tészta egyenletes eloszlása érdekében enyhén rázogasd meg a formát.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) 30-40 percig sütjük. A sütési időt és hőfokot az adott sütőtől függően be kell állítani. A végeredmény egy illatos, ízletes koszorú, aminek közepében a fahéj jellegzetes ízét találod meg.

5. Lépés

Miután a sütemény kihűlt, meglocsolhatjuk cukorral és/vagy fahéjjal a felszínét. Ha a koszorút ünnepi alkalomra készítjük, érdemes néhány gyöngy- vagy csillagszóró díszt rátenni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új