Forrás: canva:AnjelaGr
Fahéjas koszorú
Ezt a fahéjas koszorút nemrég próbáltam ki először, és azóta folyamatosan főszerepet játszik a süteménykínálatomban. Az első helyen kedvező mellékhatása az, hogy az egész otthonomat beborítja a fahéj felemelő illata.
Hozzávalók
- 2 Csésze liszt
- 1 Csésze cukor
- 1 Csésze tej
- 1 Csésze olaj
- 4 tojás
- 2 evőkanál Fahéj
- 1 tasak sütőpor
- csipetnyi só
Eljárás
Először a tojásokat keverjük össze a cukorral. A legjobb eredmény érdekében érdemes a tojásokat és a cukrot jó habosra keverni, mivel ez adja a tésztájának a könnyű, lágy állagát.
Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót (liszt, tej, olaj, fahéj, sütőpor, só) és tovább keverjük. Ekkor nagyon óvatosan keverjünk, hogy ne törjük össze a levegős tojáshabot, amit a masszába dolgoztunk.
A tésztát kikenjük a sütőformába, amit előzőleg vajjal kentem ki és liszteztem be, hogy könnyen ki lehessen venni a süteményt. Azt javaslom, hogy a tészta egyenletes eloszlása érdekében enyhén rázogasd meg a formát.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) 30-40 percig sütjük. A sütési időt és hőfokot az adott sütőtől függően be kell állítani. A végeredmény egy illatos, ízletes koszorú, aminek közepében a fahéj jellegzetes ízét találod meg.
Miután a sütemény kihűlt, meglocsolhatjuk cukorral és/vagy fahéjjal a felszínét. Ha a koszorút ünnepi alkalomra készítjük, érdemes néhány gyöngy- vagy csillagszóró díszt rátenni.