HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: TastyLens

Fahéjas süti

Imádom a fahéjas sütit, annyira otthonos és meghitt hangulatot teremt, ha a konyhában sül. Úgy gondolom, hogy ez a sütemény az egyik legkönnyebben elkészíthető, és mindig nagy sikere van a családomnál. Nem csak az íze, hanem az egyszerű elkészítése miatt is kedves a szívemnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Először is melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Ez fontos, hogy a tészta egyenletesen süljön.

2. Lépés

A lisztet keverjük össze a cukorral, a sütőporral, a sóval és a fahéjjal egy nagy tálban. Az én tippem, hogy mindig szitáljuk át a lisztet, mert így a tésztád sokkal könnyedebb lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a vajat. A vaj legyen szobahőmérsékletű, mert így könnyebben dolgozható a tészta. Kézzel gyúrjuk össze az összetevőket, amíg sima és összeáll a tészta.

4. Lépés

Formázzunk gombócokat a tésztából, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Az ujjunkkal nyomjuk le kicsit a tetejüket. Mindig hagyjunk elég helyet a sütik között, mert sülés közben növekedni fognak.

5. Lépés

Süssük a süteményeket kb. 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesznek. Mindig figyeljünk a sütőre, mert minden sütő másként sül!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új