Forrás: Pixabay: TastyLens
Fahéjas süti
Imádom a fahéjas sütit, annyira otthonos és meghitt hangulatot teremt, ha a konyhában sül. Úgy gondolom, hogy ez a sütemény az egyik legkönnyebben elkészíthető, és mindig nagy sikere van a családomnál. Nem csak az íze, hanem az egyszerű elkészítése miatt is kedves a szívemnek.
Hozzávalók
- 300 g liszt
- 150 g cukor
- 150 g vaj
- 1 tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Eljárás
Először is melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Ez fontos, hogy a tészta egyenletesen süljön.
A lisztet keverjük össze a cukorral, a sütőporral, a sóval és a fahéjjal egy nagy tálban. Az én tippem, hogy mindig szitáljuk át a lisztet, mert így a tésztád sokkal könnyedebb lesz.
Adjuk hozzá a tojást és a vajat. A vaj legyen szobahőmérsékletű, mert így könnyebben dolgozható a tészta. Kézzel gyúrjuk össze az összetevőket, amíg sima és összeáll a tészta.
Formázzunk gombócokat a tésztából, és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Az ujjunkkal nyomjuk le kicsit a tetejüket. Mindig hagyjunk elég helyet a sütik között, mert sülés közben növekedni fognak.
Süssük a süteményeket kb. 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesznek. Mindig figyeljünk a sütőre, mert minden sütő másként sül!