Fahéjas szilvaleves
A Fahéjas szilvaleves egy hagyományos magyar édesség, mely kiváló íze miatt közkedvelt. Ráadásul nem csak finom, de a szilva pozitív egészségügyi hatásairól is ismert, így nem csak a szájának, de az egészségének is örömet okoz! A fahéj pedig tökéletesen kiegészíti a szilva ízét.
Hozzávalók
- 500 g szilva
- 1 l víz
- 150 g cukor
- 1 rúd Fahéj
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tej
Eljárás
Először mosson meg 500g szilvát, majd vágja ki a magját és tegye félre.
Egy nagy lábasban forralja fel az 1 liternyi vizet, majd rakja bele a szilvát, a 150g cukrot, az 1 rúd fahéjat és a csomag vaníliás cukrot.
Keverje össze 2 evőkanál lisztet és 2 evőkanál tejet. Ezután lassan öntse a lábasba a lisztes-tejes keveréket, közben folyamatosan kavargatva, hogy elkerülje a csomók képződését.
Főzze, amíg a leves kissé besűrűsödik és a szilva megpuhul.
Levétele előtt 5 perccel vegye ki a fahéjrudat.
Tálaljon forrón vagy hűtse le, és tálaljon hidegen.