HIRDETŐ

Fahéjas szilvaleves

A Fahéjas szilvaleves egy hagyományos magyar édesség, mely kiváló íze miatt közkedvelt. Ráadásul nem csak finom, de a szilva pozitív egészségügyi hatásairól is ismert, így nem csak a szájának, de az egészségének is örömet okoz! A fahéj pedig tökéletesen kiegészíti a szilva ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g szilva Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Először mosson meg 500g szilvát, majd vágja ki a magját és tegye félre.

2. Lépés

Egy nagy lábasban forralja fel az 1 liternyi vizet, majd rakja bele a szilvát, a 150g cukrot, az 1 rúd fahéjat és a csomag vaníliás cukrot.

3. Lépés

Keverje össze 2 evőkanál lisztet és 2 evőkanál tejet. Ezután lassan öntse a lábasba a lisztes-tejes keveréket, közben folyamatosan kavargatva, hogy elkerülje a csomók képződését.

4. Lépés

Főzze, amíg a leves kissé besűrűsödik és a szilva megpuhul.

5. Lépés

Levétele előtt 5 perccel vegye ki a fahéjrudat.

6. Lépés

Tálaljon forrón vagy hűtse le, és tálaljon hidegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új