HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: freestocks-photos

Fehér forralt bor receptje

Ezt a fehér forralt bor receptet először készítettem el a családomnak egy hideg téli estén. Minden évben az ünnepi időszakban hagyománnyá vált, hogy ezt a különleges forralt bort készítjük szeretteinknek. Egyedi és frissítő íze van, ami biztosan ízleni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Palack Kiváló minőségű fehérbor (én egy édes Reislinget vagy Gewürztraminer-t ajánlok) Hozzáadott
  • 2 alma Hozzáadott
  • 1 vágja narancs Hozzáadott
  • 2 Bárok Fahéj Hozzáadott
  • 5 egész Szegfűszeg Hozzáadott
  • 4 Kardamom hüvelyek Hozzáadott
  • 1 csillagánizs Hozzáadott
  • 4 Evőkanál cukor (vagy ízlés szerint) Hozzáadott
  • 1 szeletelt vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A fehér forralt bor elkészítéséhez fogjon egy nagy lábast, és tegye bele a felkockázott almát, a narancsszeleteket, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a kardamomot, a csillagánizst és a felszeletelt vaníliarudat. Úgy tapasztaltam, hogy a gyümölcsök és a fűszerek együtt tökéletes íz- és illatharmóniát alkotnak.

2. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, és öntsük fel a bort. A bor minősége döntő fontosságú, mivel a jó bor mindenképpen különbséget tesz.

3. Lépés

Helyezze a serpenyőt a tűzhelyre, és közepes lángon melegítse fel a tartalmát. Ügyeljünk arra, hogy a bor ne forrjon fel, különben az alkohol elpárolog. A trükk az, hogy lassan és óvatosan melegítsük a keveréket.

4. Lépés

Hagyjuk a forralt bort körülbelül 10-15 percig főni. Ez lehetővé teszi, hogy az ízek teljesen kifejlődjenek.

5. Lépés

A forralt bor már tálalásra kész. Tálalás előtt szűrje le a keveréket, hogy megszabaduljon a fűszerektől és a gyümölcsöktől.

6. Lépés

Most töltsd meg a forralt boros poharakat, és élvezd a melegítő és finom fehér forralt bort!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új