HIRDETŐ
Fehér spárga leves
Ebben a receptben használhat fehér vagy zöld spárgát.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 1 Kötet Spárga
- 3 burgonya
- 1 Petrezselyem
- 1 evőkanál borsó
- 150 ml főzőtejszín
- 1⁄2 póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- vaj
- 1⁄2 teáskanál Só
- őrölt fekete bors
- Szerecsendió
- zúzott kömény
- croutons
- Maroknyi megmosott és finomra vágott petrezselyemzöldet
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A póréhagymát és az áttört fokhagymát vajon pirítjuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a szeletelt spárgát, a krumplit, a petrezselymet, a borsót.
3. Lépés
Fűszerezzük, keverjük össze és pihentessük egy ideig.
4. Lépés
Megtöltjük vízzel és puhára főzzük.
5. Lépés
Ha a zöldség puha, turmixoljuk le és adjunk hozzá tejszínt.
6. Lépés
Hagyjuk párologni és állítsuk le.
7. Lépés
Ízlés szerint fűszerezzük és szolgáljuk fel.
8. Lépés
Tálaltam zsemlekockákkal és petrezselyemmel.