HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Fenséges magyaros Óvári karaj

Az Óvári karaj egy igazán fenséges magyaros fogás, amely minden alkalomra illik – legyen az szülinap, névnap, évforduló vagy akár csak egy kellemes családi ebéd vagy vacsora.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice karaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 4 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 200 ml hús alaplé Hozzáadott
  • 50 ml vörösborecet Hozzáadott
  • 50 ml fehérborecet Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A karajt sózzuk, borsozzuk meg, majd pirospaprikával és köménnyel bedörzsöljük.

2. Lépés

Egy serpenyőben az olajat felmelegítjük és a húst mindkét oldalán addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.

3. Lépés

A hagymát apró kockákra vágjuk, mellé tesszük a babérlevelet, majd olajon üvegesre pirítjuk.

4. Lépés

Rádobjuk a húst, majd felöntjük a vörös- és fehérborecettel valamint a hús alaplével.

5. Lépés

Lefedjük, majd alacsony lángon 1,5-2 órát főzzük.

6. Lépés

Ha a hús már megpuhult, a fokhagymát belefacsarjuk és az egészet tejföllel habarjuk.

7. Lépés

Rövid ideig még lassú tűzön tovább főzzük az ételt, majd forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek