HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Fenséges magyaros Óvári karaj

Az Óvári karaj egy igazán fenséges magyaros fogás, amely minden alkalomra illik – legyen az szülinap, névnap, évforduló vagy akár csak egy kellemes családi ebéd vagy vacsora.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice karaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 4 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 200 ml hús alaplé Hozzáadott
  • 50 ml vörösborecet Hozzáadott
  • 50 ml fehérborecet Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A karajt sózzuk, borsozzuk meg, majd pirospaprikával és köménnyel bedörzsöljük.

2. Lépés

Egy serpenyőben az olajat felmelegítjük és a húst mindkét oldalán addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.

3. Lépés

A hagymát apró kockákra vágjuk, mellé tesszük a babérlevelet, majd olajon üvegesre pirítjuk.

4. Lépés

Rádobjuk a húst, majd felöntjük a vörös- és fehérborecettel valamint a hús alaplével.

5. Lépés

Lefedjük, majd alacsony lángon 1,5-2 órát főzzük.

6. Lépés

Ha a hús már megpuhult, a fokhagymát belefacsarjuk és az egészet tejföllel habarjuk.

7. Lépés

Rövid ideig még lassú tűzön tovább főzzük az ételt, majd forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új