Forrás: Pixabay
Fenséges magyaros Óvári karaj
Az Óvári karaj egy igazán fenséges magyaros fogás, amely minden alkalomra illik – legyen az szülinap, névnap, évforduló vagy akár csak egy kellemes családi ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók
- 4 Slice karaj
- 1 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ks babérlevél
- 1 evőkanál étolaj
- 4 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 200 ml hús alaplé
- 50 ml vörösborecet
- 50 ml fehérborecet
- 200 ml tejföl
Eljárás
A karajt sózzuk, borsozzuk meg, majd pirospaprikával és köménnyel bedörzsöljük.
Egy serpenyőben az olajat felmelegítjük és a húst mindkét oldalán addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.
A hagymát apró kockákra vágjuk, mellé tesszük a babérlevelet, majd olajon üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a húst, majd felöntjük a vörös- és fehérborecettel valamint a hús alaplével.
Lefedjük, majd alacsony lángon 1,5-2 órát főzzük.
Ha a hús már megpuhult, a fokhagymát belefacsarjuk és az egészet tejföllel habarjuk.
Rövid ideig még lassú tűzön tovább főzzük az ételt, majd forrón tálaljuk.