FIncsi joghurtos gyümölcstorta
Ez a joghurtos gyümölcstorta frissítő és könnyű desszert, ami tökéletes választás lehet a nyári napokra. A gazdag joghurtos réteg és a friss gyümölcsök kombinációja igazi ízorgia.
Hozzávalók
- 250 g keksz (pl. háztartá ke)
- 120 olvasztott vaj
- 200 g görög joghurt
- 250 ml tejszín
- 100 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 400 g friss gyümölcs (pl. eper, málna áfonya)
Eljárás
Először készítsük el a kekszes alapot. Ehhez törjük össze a kekszet apró darabokra, majd keverjük össze az olvasztott vajjal.
Nyomkodjuk a kekszes masszát egy kiolajozott tortaformába úgy, hogy az alja és az oldala is egyen be legyen borítva.
Tegyük a kekszes alapot a hűtőbe 15-20 percre hogy megdermedjen.
Közben keverük össze egy tálban a görög joghurtot, a tejszínt, a porcukrot, a citrom reszelt héját és a cukrot, amíg egy egynemű masszát kapunk.
Öntsük jogurtos krémet a dermedt kekszes alapra, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megszilárduljon.
Vágjuk fel a kiválasztott gyümölcsöket, majd díszítsük vele joghurtos tortát.
Tálalás előtt hagyjuk pár percig szobahőmérsékleten állni, majd szeleteljük fel és kínáljuk.