Forrás: Mali maeder von Pexels
Finom almás muffinok mogyoróval
Ez az almás muffin recept az egyik kedvenc őszi receptem. A muffinok rendkívül ízletesek - az édes és savanyú ízek tökéletes keveréke, ropogós feltétekkel a tetején.
Hozzávalók
- 2 Csészék liszt
- 2 Teáskanál szódabikarbóna
- 1 Pinch só
- 1 Teáskanál Fahéj
- ½ csésze vaj
- 1 Csésze cukor
- 2 nagy Tojás
- 1 Teáskanál Tiszta vaníliakivonat
- 1⁄2 Csésze író
- 2 alma
- 1 Maroknyi Mogyoró
- Kókuszreszelék a megszóráshoz
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és béleljünk ki egy muffinformát muffinformákkal.
Egy közepes tálban keverje össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Egy nagy tálban a vajat és a cukrot világosra és habosra verjük. Ezután adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot, és keverjük jól össze.
Fokozatosan keverje a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, felváltva az íróval.
Az én ajánlásom. Itt a szabály: a kevesebb több - a túl hosszú keverés túl kemény muffinokat eredményezhet!
Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, és vágjuk apró darabokra. Az almadarabokat a tésztához keverjük. Öntse a tésztát a muffinformák 3/4 részébe.
Egy másik tálban morzsolja össze a vajat, a cukrot, a zsemlemorzsát és a héjas mogyorót a kezével. Szórja ezt a keveréket egyenletesen a muffinformák tésztájára.
Az almás, mogyorós muffinokat előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt szórjuk meg kókuszreszelékkel.