HIRDETŐ

Forrás: Mali maeder von Pexels

Finom almás muffinok mogyoróval

Ez az almás muffin recept az egyik kedvenc őszi receptem. A muffinok rendkívül ízletesek - az édes és savanyú ízek tökéletes keveréke, ropogós feltétekkel a tetején.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 Csészék liszt Hozzáadott
  • 2 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • ½ csésze vaj Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 2 nagy Tojás Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 12 Csésze író Hozzáadott
  • 2 alma Hozzáadott
  • 1 Maroknyi Mogyoró Hozzáadott
  • Kókuszreszelék a megszóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és béleljünk ki egy muffinformát muffinformákkal.

2. Lépés

Egy közepes tálban keverje össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.

3. Lépés

Egy nagy tálban a vajat és a cukrot világosra és habosra verjük. Ezután adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot, és keverjük jól össze.

4. Lépés

Fokozatosan keverje a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, felváltva az íróval.

5. Lépés

Az én ajánlásom. Itt a szabály: a kevesebb több - a túl hosszú keverés túl kemény muffinokat eredményezhet!

6. Lépés

Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, és vágjuk apró darabokra. Az almadarabokat a tésztához keverjük. Öntse a tésztát a muffinformák 3/4 részébe.

7. Lépés

Egy másik tálban morzsolja össze a vajat, a cukrot, a zsemlemorzsát és a héjas mogyorót a kezével. Szórja ezt a keveréket egyenletesen a muffinformák tésztájára.

8. Lépés

Az almás, mogyorós muffinokat előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt szórjuk meg kókuszreszelékkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új