:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/JQfywnfTw3XUBLkF6ZMf/3d5f6db3eeb4ef39e29528e1e52bff.jpeg)
Forrás: manyakotic from Getty Images
Finom almás pite
Ez az almás pite az egyik kedvenc desszertem, amit valaha készítettem. A receptet a nagymamámtól örököltem, és az évek során addig kutattam és finomítottam rajta, amíg el nem értem ezt az eredményt - egy tökéletesen édes és ízletes pite, amely tele van alma és fahéj ízzel.
Hozzávalók
- 4 darab Nagy almák
- 225 g sima liszt
- 225 g Porcukor
- 225 g Vaj
- 4 darab nagy tojás
- 1 Kanálok Fahéj
- 1 Kanál sütőpor
- csipetnyi só
- 2 Kanálok Apróra vágott dió (nem kötelező)
Eljárás
Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 180 fokra. Ezután készítsünk elő egy 26 cm-es kerek tortaformát, kenjük ki vajjal, és porítsuk be liszttel.
Tisztítsa meg az almát, hámozza meg, és vágja vékony szeletekre vagy reszelje le.
A lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sütőport és egy csipet sót keverjük össze egy tálban. Én gyakran használok diós fahéjat, ha van kéznél.
Egy másik tálban a vajat a tojásokkal krémesre verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket.
Végül adjuk a tésztához az almát és a diót, ha használjuk. Óvatosan keverjük össze az összes hozzávalót.
Öntse a tésztát az előkészített formába, és előmelegített sütőben kb. 60 percig süsse.
Hagyja kihűlni a süteményt, mielőtt kiveszi a formából. Ezután szórjuk meg cukorral.