HIRDETŐ

Forrás: manyakotic from Getty Images

Finom almás pite

Ez az almás pite az egyik kedvenc desszertem, amit valaha készítettem. A receptet a nagymamámtól örököltem, és az évek során addig kutattam és finomítottam rajta, amíg el nem értem ezt az eredményt - egy tökéletesen édes és ízletes pite, amely tele van alma és fahéj ízzel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 4 darab Nagy almák Hozzáadott
  • 225 g sima liszt Hozzáadott
  • 225 g Porcukor Hozzáadott
  • 225 g Vaj Hozzáadott
  • 4 darab nagy tojás Hozzáadott
  • 1 Kanálok Fahéj Hozzáadott
  • 1 Kanál sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 2 Kanálok Apróra vágott dió (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 180 fokra. Ezután készítsünk elő egy 26 cm-es kerek tortaformát, kenjük ki vajjal, és porítsuk be liszttel.

2. Lépés

Tisztítsa meg az almát, hámozza meg, és vágja vékony szeletekre vagy reszelje le.

3. Lépés

A lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sütőport és egy csipet sót keverjük össze egy tálban. Én gyakran használok diós fahéjat, ha van kéznél.

4. Lépés

Egy másik tálban a vajat a tojásokkal krémesre verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket.

5. Lépés

Végül adjuk a tésztához az almát és a diót, ha használjuk. Óvatosan keverjük össze az összes hozzávalót.

6. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és előmelegített sütőben kb. 60 percig süsse.

7. Lépés

Hagyja kihűlni a süteményt, mielőtt kiveszi a formából. Ezután szórjuk meg cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek