HIRDETŐ

Forrás: dirkr via iStockPhotos

Finom csirkefrikaszé rizzsel

Az egyik kedvenc ételem, amit gyakran készítek a barátaimnak és a családomnak, a csirkefrikaszé rizzsel. Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és minden alkalommal, amikor elkészítem, igazi csemege. A csirke hihetetlenül puha, a rizs pedig magába szívja a szósz csodálatos ízét. Egyszerű, de nagyon finom étel, amit a családja imádni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Csirkemell Hozzáadott
  • 200 g hosszú szemű rizs Hozzáadott
  • 400 ml csirkeleves Hozzáadott
  • 2 közepes méret dögevő Hozzáadott
  • 1 vágja hagyma Hozzáadott
  • 250 ml Krém Hozzáadott
  • 3 Tablespoon liszt Hozzáadott
  • 1 összenyomva citrom Hozzáadott
  • 2 Tablespoon vaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • Friss petrezselyem ,spárgaszelet a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A rizses csirkefrikaszé recepthez először vágjuk fel a csirkemellet apró darabokra. Fontos, hogy ne legyen túl vékony vagy túl vastag, különben a sütés során kiszáradhat, vagy nyers maradhat a közepe. Tapasztalataim szerint a 2 cm vastag darabok az ideálisak.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a sárgarépát. Én a kis kockákra vágom, de a formát és a méretet tetszés szerint megválaszthatja.

3. Lépés

Egy nagy fazékban hevítse fel a vajat, és süsse a csirkét, amíg szépen megpirul. Ez mély és finom ízt ad az ételnek.

4. Lépés

Adja hozzá a hagymát és a sárgarépát, és párolja néhány percig, amíg a hagyma megpuhul és áttetszővé válik.

5. Lépés

Szórjuk a lisztet a csirkére, és jól keverjük össze, hogy ne legyen csomós. A liszt segít besűríteni a mártást, és a frikásznak jellegzetes állagot ad.

6. Lépés

A következő lépés a csirkealaplé hozzáadása. Fontos, hogy lassan keverjük bele a húslevest, hogy egyenletes mártást kapjunk.

7. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejszínt, és közepes lángon 20 percig pároljuk a frikaszert.

8. Lépés

Amíg a frikaszé fő, főzzük meg a rizst a csomagolási utasítás szerint. Javaslom, hogy a rizst egy kicsit korábban kezdjük el főzni, hogy a rizs a frikaszéval egy időben legyen kész.

9. Lépés

Végül sóval, borssal és citromlével fűszerezzük a csirkefrikaszét, és friss petrezselyemmel és spárgaszeletekkel díszítjük. Tálaljuk tányéron a rizzsel, és élvezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek