HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Kapa65

Finom diós piskóta

Kisgyermekként édesanyám gyakran elkészítette ezt a finom diós piskótát. A család imádta, és máig ez az egyik kedvenc süteményem. Az elkészítése egyszerű, a hozzávalók listája pedig rövid, így kezdő háziasszonyok és szakácsok számára is ideális.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál búzaliszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 150 g darált dió Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliacukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tojásokat kettéválasztjuk. Ügyelnünk kell arra, hogy a tojássárgáját teljesen elkülönítsük a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgájához adjuk hozzá a cukrot és a vaníliacukrot, majd krémesre keverjük. Erre a lépésre mindig figyelj, mert a cukor feloldása nélkül a tészta nem lesz jó.

2. Lépés

A krémes tojássárgájához adjuk hozzá a darált diót, a lisztet és a sütőport. Óvatosan, de alaposan keverjük össze. Ne hagyd ki ezt a lépést, mert a sütőpor nélkül a tészta nem lesz kellően könnyű és puha. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.

3. Lépés

Ezen a ponton fontos megjegyezni, hogy óvatosan keverjük a tésztát, hogy a hab ne törjön össze, így garantálva a tészta könnyedségét.

4. Lépés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, miközben a tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Közepes lángon, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Mindig ellenőrizzük a sütés előrehaladását, mert minden sütő más-más idő alatt éri el a kívánt eredményt.

5. Lépés

A sült tésztát hagyjuk kihűlni, majd tetszőlegesen szeleteljük. A végén meghintjük porcukorral, és ízlés szerint szolgálhatjuk fel gyümölccsel vagy tejföllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új