HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Kapa65

Finom diós piskóta

Kisgyermekként édesanyám gyakran elkészítette ezt a finom diós piskótát. A család imádta, és máig ez az egyik kedvenc süteményem. Az elkészítése egyszerű, a hozzávalók listája pedig rövid, így kezdő háziasszonyok és szakácsok számára is ideális.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál búzaliszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 150 g darált dió Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliacukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A tojásokat kettéválasztjuk. Ügyelnünk kell arra, hogy a tojássárgáját teljesen elkülönítsük a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgájához adjuk hozzá a cukrot és a vaníliacukrot, majd krémesre keverjük. Erre a lépésre mindig figyelj, mert a cukor feloldása nélkül a tészta nem lesz jó.

2. Lépés

A krémes tojássárgájához adjuk hozzá a darált diót, a lisztet és a sütőport. Óvatosan, de alaposan keverjük össze. Ne hagyd ki ezt a lépést, mert a sütőpor nélkül a tészta nem lesz kellően könnyű és puha. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.

3. Lépés

Ezen a ponton fontos megjegyezni, hogy óvatosan keverjük a tésztát, hogy a hab ne törjön össze, így garantálva a tészta könnyedségét.

4. Lépés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, miközben a tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Közepes lángon, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Mindig ellenőrizzük a sütés előrehaladását, mert minden sütő más-más idő alatt éri el a kívánt eredményt.

5. Lépés

A sült tésztát hagyjuk kihűlni, majd tetszőlegesen szeleteljük. A végén meghintjük porcukorral, és ízlés szerint szolgálhatjuk fel gyümölccsel vagy tejföllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek