HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Finom, ízes magyaros Csirketokány

A Csirketokány egy olyan finom, ízes magyaros fogás, amely nagyon gyorsan elkészíthető. Az alapreceptet szabadon variálhatod, például csiperkével és házi cérnametélttel is kínálhatod.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 80 dkg csirkecomb Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl csirkealaplé Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirket alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel, a hagymát pedig vágjuk apróra.

2. Lépés

A serpenyőben hevítsünk fel egy kis olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darabolt csirkét, és sütögessük közepes lángon, míg a hús minden oldala megpirul.

3. Lépés

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a majorannát, a köményt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd öntsük fel a csirkealaplével. Fedjük le, és főzzük körülbelül 40 percig.

4. Lépés

A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd öntsük a csirkére. Főzzük még 5-10 percig, míg a mártás besűrűsödik.

5. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel vagy házi cérnametélttel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek