HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Finom, ízes magyaros Csirketokány

A Csirketokány egy olyan finom, ízes magyaros fogás, amely nagyon gyorsan elkészíthető. Az alapreceptet szabadon variálhatod, például csiperkével és házi cérnametélttel is kínálhatod.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 80 dkg csirkecomb Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 teáskanál kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl csirkealaplé Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirket alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel, a hagymát pedig vágjuk apróra.

2. Lépés

A serpenyőben hevítsünk fel egy kis olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darabolt csirkét, és sütögessük közepes lángon, míg a hús minden oldala megpirul.

3. Lépés

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a majorannát, a köményt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd öntsük fel a csirkealaplével. Fedjük le, és főzzük körülbelül 40 percig.

4. Lépés

A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd öntsük a csirkére. Főzzük még 5-10 percig, míg a mártás besűrűsödik.

5. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel vagy házi cérnametélttel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új