Forrás: Pixabay
Finom, ízes magyaros Csirketokány
A Csirketokány egy olyan finom, ízes magyaros fogás, amely nagyon gyorsan elkészíthető. Az alapreceptet szabadon variálhatod, például csiperkével és házi cérnametélttel is kínálhatod.
Hozzávalók
- 80 dkg csirkecomb
- 2 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál Majoránna
- 1 teáskanál kömény
- só, bors ízlés szerint
- 2 dl csirkealaplé
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
Eljárás
A csirket alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel, a hagymát pedig vágjuk apróra.
A serpenyőben hevítsünk fel egy kis olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a darabolt csirkét, és sütögessük közepes lángon, míg a hús minden oldala megpirul.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a majorannát, a köményt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd öntsük fel a csirkealaplével. Fedjük le, és főzzük körülbelül 40 percig.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd öntsük a csirkére. Főzzük még 5-10 percig, míg a mártás besűrűsödik.
Tálaljuk friss kenyérrel vagy házi cérnametélttel.