HIRDETŐ

Finom, lágy és ropogós répatorta

Leírás: A répatorta egy finom, lágy és ropogós sütemény, amelyet gyakran szoktak karácsonykor készíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze olaj Hozzáadott
  • 1 Csésze reszelt répa Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 1 Csésze liszt Hozzáadott
  • 12 Csésze hajdinaliszt Hozzáadott
  • 12 Csésze darált dió Hozzáadott
  • 14 Csésze darált mandula Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Előmelegítsük a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy 22cm-es tortaformát, és kenjük be vajjal és liszttel.

2. Lépés

Egy nagy tálban, a tojásokat, cukrot és olajat keverjük össze, amíg sima és habos.

3. Lépés

Adjuk hozzá a reszelt répát, a tejet, a lisztet, hajdinalisztet, diót, mandulát, sütőport, fahéjat és a sót. Keverjük össze, amíg sima.

4. Lépés

Öntsük a masszát a formába, és simítsuk el.

5. Lépés

Süssük kb. 45 percig, vagy amíg a tészta jól megsült és aranyszínű. Ellenőrizzük tűpróbával, hogy a tészta belseje is megsült-e.

6. Lépés

Hagyjuk kihűlni a formában, majd szeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új