HIRDETŐ
Finom, lágy és ropogós répatorta
Leírás: A répatorta egy finom, lágy és ropogós sütemény, amelyet gyakran szoktak karácsonykor készíteni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 2 ks tojás
- 1 Csésze cukor
- 1⁄2 Csésze olaj
- 1 Csésze reszelt répa
- 1⁄2 Csésze tej
- 1 Csésze liszt
- 1⁄2 Csésze hajdinaliszt
- 1⁄2 Csésze darált dió
- 1⁄4 Csésze darált mandula
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál Fahéj
- 1⁄4 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Előmelegítsük a sütőt 180°C-ra. Készítsünk elő egy 22cm-es tortaformát, és kenjük be vajjal és liszttel.
2. Lépés
Egy nagy tálban, a tojásokat, cukrot és olajat keverjük össze, amíg sima és habos.
3. Lépés
Adjuk hozzá a reszelt répát, a tejet, a lisztet, hajdinalisztet, diót, mandulát, sütőport, fahéjat és a sót. Keverjük össze, amíg sima.
4. Lépés
Öntsük a masszát a formába, és simítsuk el.
5. Lépés
Süssük kb. 45 percig, vagy amíg a tészta jól megsült és aranyszínű. Ellenőrizzük tűpróbával, hogy a tészta belseje is megsült-e.
6. Lépés
Hagyjuk kihűlni a formában, majd szeleteljük és tálaljuk.