HIRDETŐ

Finom, ropogós Diós rácsos

A végeredmény egy finom, ropogós diós rácsos lesz, ami az egész családnak garantáltan tetszik majd.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta:

  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 5 evőkanál hideg víz Hozzáadott

Töltelék:

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál rum Hozzáadott
  • 1 Maroknyi mazsola Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tésztával. Egy nagy tálba öntsd bele a lisztet. Adj hozzá vajat, cukrot, sót, majd az egészet morzsold el. Ha jól morzsoltad, kezdd el vizet adni hozzá. Én mindig öt evőkanálnyi hideg vízzel kezdem, majd szükség szerint többet adok hozzá.

2. Lépés

Amikor kész van a tészta, tegyél félre egy kisebb részt a tetejére, a többit pedig nyújtsd ki, és helyezd bele a formába. Amikor ezzel megvagy, tegyél rá egy réteg zsírpapírt és kerámia babot (vagy más, sütésre alkalmas nehezéket) a tésztára a vak sütéshez. Ezt a módszert \vak sütés\nek hívják, és segít megőrizni a tészta formáját sütés közben.

3. Lépés

Mindezt tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 15 percig. Ez után vedd ki a papírt és a babot, és süsd még 10 percig. Mindig figyeld a sütőt, mert minden sütő másképp süt. Vigyázz, hogy a tészta széle ne kapjon túl sok színt!

4. Lépés

Amíg a tészta sül, kezdj hozzá a töltelékhez. Egy tálba tedd a darált diót, a porcukrot, a rumot és a mazsolát. Keverd össze őket. Ahogy kevered, nézd meg, hogy kell-e még rumot adni hozzá. Szerintem a rum különleges ízt ad a tölteléknek, de ha nem szereted, hagyd ki.

5. Lépés

Amikor a tészta kész, öntsd rá a tölteléket, egyenletesen oszlasd el, majd a kiszerelt tészta darabokkal rácsot formálj a tetején.

6. Lépés

Az egészet tolj vissza a sütőbe, és süsd még 20-25 percig. Ekkor a tetején lévő rács is megsül, és finom, ropogós lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új