HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Finom sült csirkemell

Ez a finom csirke nemcsak ízletes, hanem aromás kiegészítője is az étkezőasztalnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell Hozzáadott
  • 1 evőkanál Olívaolaj Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hagymapor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Szárított oregánó Hozzáadott
  • 12 teáskanál Szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 12 csésze Tyúkhúsleves Hozzáadott
  • 1 evőkanál Citromlé Hozzáadott
  • 14 csésze Frissen vágott petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Ezt a lépést érdemes először elvégezni, mivel az előmelegített sütő biztosítja, hogy a csirke egyenletesen süljön meg.

2. Lépés

A csirkemellet sóval, borssal, fokhagymaporral, hagymaporral, szárított oregánóval és szárított bazsalikommal fűszerezzük. Győződjön meg róla, hogy minden darab egyenletesen be van vonva. Ez az étel szíve, ez adja az összes ízét!

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy tűzálló serpenyőben közepesen magas hőfokon.

4. Lépés

Adja hozzá a fűszerezett csirkemellet a serpenyőbe, és pirítsa aranybarnára. Ez oldalanként körülbelül 4-5 percet vesz igénybe. A magas hőfokon történő sütés segít bezárni a szaftot, így a csirke nedves és puha lesz.

5. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzről, és adja hozzá a csirkelevest és a citromlevet.

6. Lépés

Tegye át a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süsse a csirkét 25-30 percig, vagy amíg alaposan átsül.

7. Lépés

Végül díszítse frissen vágott petrezselyemmel, és azonnal tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új