Forrás: Freepik
Finom sült csirkemell
Ez a finom csirke nemcsak ízletes, hanem aromás kiegészítője is az étkezőasztalnak.
Hozzávalók
- 4 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
- 1 evőkanál Olívaolaj
- só és fekete bors ízlés szerint
- 1 teáskanál Fokhagymapor
- 1 teáskanál Hagymapor
- 1⁄2 teáskanál Szárított oregánó
- 1⁄2 teáskanál Szárított bazsalikom
- 1⁄2 csésze Tyúkhúsleves
- 1 evőkanál Citromlé
- 1⁄4 csésze Frissen vágott petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Először is melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Ezt a lépést érdemes először elvégezni, mivel az előmelegített sütő biztosítja, hogy a csirke egyenletesen süljön meg.
A csirkemellet sóval, borssal, fokhagymaporral, hagymaporral, szárított oregánóval és szárított bazsalikommal fűszerezzük. Győződjön meg róla, hogy minden darab egyenletesen be van vonva. Ez az étel szíve, ez adja az összes ízét!
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy tűzálló serpenyőben közepesen magas hőfokon.
Adja hozzá a fűszerezett csirkemellet a serpenyőbe, és pirítsa aranybarnára. Ez oldalanként körülbelül 4-5 percet vesz igénybe. A magas hőfokon történő sütés segít bezárni a szaftot, így a csirke nedves és puha lesz.
Vegye le a serpenyőt a tűzről, és adja hozzá a csirkelevest és a citromlevet.
Tegye át a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süsse a csirkét 25-30 percig, vagy amíg alaposan átsül.
Végül díszítse frissen vágott petrezselyemmel, és azonnal tálalja.