HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Finom sült lazac en Papillote pergamenben

Ez a klasszikus francia étel, a Salmon en Papillote a lazac elkészítésének egy kellemes módja. Ez a módszer a lazacot és a különböző hozzávalókat egy pergamenpapírba csomagolva főzi meg, így az ízek a főzés során keverednek és átjárják egymást. Az eredmény egy olyan ínyenc étel, amelyet könnyű elkészíteni, mégis rendkívül kifinomultnak tűnik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 lazacfilé Hozzáadott
  • 1 Közepes méretű cukkini, szeletelve Hozzáadott
  • 1 piros paprika, szeletelve Hozzáadott
  • 1 Sárga paprika, szeletelve Hozzáadott
  • 4 szelet Friss citrom Hozzáadott
  • 4 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • 4 EL Fehérbor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 4 Nagy darab pergamenpapír Hozzáadott
  • Friss kapor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.

2. Lépés

Fektessen egy lazacfilét a pergamenpapír közepére. Szórjuk meg sóval és borssal.

3. Lépés

Ossza el a cukkini- és paprikaszeleteket egyenletesen a 4 lazacfilé között, a hal tetején elrendezve. Minden halom tetejére tegyünk egy citromszeletet.

4. Lépés

Minden adagot meglocsolunk 1 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál fehérborral.

5. Lépés

Hajtsa a pergamenpapírt a lazac fölé, a széleket összehajtva és összecsavarva, hogy szorosan lezárja.

6. Lépés

Helyezze a csomagokat egy sütőlapra, és előmelegített sütőben süsse kb. 15-20 percig.

7. Lépés

Tálaláshoz vágja fel a csomagokat (vigyázzon a gőzzel!), díszítse friss kaporral, és azonnal fogyassza.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek