HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Finom sült lazac en Papillote pergamenben

Ez a klasszikus francia étel, a Salmon en Papillote a lazac elkészítésének egy kellemes módja. Ez a módszer a lazacot és a különböző hozzávalókat egy pergamenpapírba csomagolva főzi meg, így az ízek a főzés során keverednek és átjárják egymást. Az eredmény egy olyan ínyenc étel, amelyet könnyű elkészíteni, mégis rendkívül kifinomultnak tűnik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 lazacfilé Hozzáadott
  • 1 Közepes méretű cukkini, szeletelve Hozzáadott
  • 1 piros paprika, szeletelve Hozzáadott
  • 1 Sárga paprika, szeletelve Hozzáadott
  • 4 szelet Friss citrom Hozzáadott
  • 4 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • 4 EL Fehérbor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 4 Nagy darab pergamenpapír Hozzáadott
  • Friss kapor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.

2. Lépés

Fektessen egy lazacfilét a pergamenpapír közepére. Szórjuk meg sóval és borssal.

3. Lépés

Ossza el a cukkini- és paprikaszeleteket egyenletesen a 4 lazacfilé között, a hal tetején elrendezve. Minden halom tetejére tegyünk egy citromszeletet.

4. Lépés

Minden adagot meglocsolunk 1 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál fehérborral.

5. Lépés

Hajtsa a pergamenpapírt a lazac fölé, a széleket összehajtva és összecsavarva, hogy szorosan lezárja.

6. Lépés

Helyezze a csomagokat egy sütőlapra, és előmelegített sütőben süsse kb. 15-20 percig.

7. Lépés

Tálaláshoz vágja fel a csomagokat (vigyázzon a gőzzel!), díszítse friss kaporral, és azonnal fogyassza.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új