Forrás: Pixabay
Finom sült lazac en Papillote pergamenben
Ez a klasszikus francia étel, a Salmon en Papillote a lazac elkészítésének egy kellemes módja. Ez a módszer a lazacot és a különböző hozzávalókat egy pergamenpapírba csomagolva főzi meg, így az ízek a főzés során keverednek és átjárják egymást. Az eredmény egy olyan ínyenc étel, amelyet könnyű elkészíteni, mégis rendkívül kifinomultnak tűnik.
Hozzávalók
- 4 lazacfilé
- 1 Közepes méretű cukkini, szeletelve
- 1 piros paprika, szeletelve
- 1 Sárga paprika, szeletelve
- 4 szelet Friss citrom
- 4 EL Olívaolaj
- 4 EL Fehérbor
- só és bors ízlés szerint
- 4 Nagy darab pergamenpapír
- Friss kapor a díszítéshez
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
Fektessen egy lazacfilét a pergamenpapír közepére. Szórjuk meg sóval és borssal.
Ossza el a cukkini- és paprikaszeleteket egyenletesen a 4 lazacfilé között, a hal tetején elrendezve. Minden halom tetejére tegyünk egy citromszeletet.
Minden adagot meglocsolunk 1 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál fehérborral.
Hajtsa a pergamenpapírt a lazac fölé, a széleket összehajtva és összecsavarva, hogy szorosan lezárja.
Helyezze a csomagokat egy sütőlapra, és előmelegített sütőben süsse kb. 15-20 percig.
Tálaláshoz vágja fel a csomagokat (vigyázzon a gőzzel!), díszítse friss kaporral, és azonnal fogyassza.