:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wIdBVgL7fnH5kUue8hJG/04707e5d60fb50b27e19eb6a185710.jpeg)
Forrás: Pixabay
Finom szaftos Régimódi sertésragu
Ez a régimódi sertésragu egy baráti összejövetelre tökéletes – a hagyományos magyar ízeket viszont garantáltan mindenki imádni fogja! Finom, szaftos és ízletes: ezekkel a jelzőkkel illethetjük ezt a kiváló magyar ételt.
Hozzávalók
- 600 Gram sertéshús (lapocka vagy tarja)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 Paprika
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 kiskanál ételízesítő
- só
- bors
- olaj vagy zsír a dinszteléshez
- 1 l víz
Eljárás
A húst mosd meg, tisztítsd meg és vágd kisebb, egyforma darabokra, majd tedd félre.
A hagymát pucold meg és vágd apróra, a paprikát és a paradicsomot vágd kisebb darabokra.
Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat vagy zsírt, majd a felkockázott hagymát üvegesre dinszteld.
Add hozzá a húst, és pirítsd meg minden oldalán.
Amikor a hús már kifehéredett, szórd meg pirospaprikával, és add hozzá a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot is.
Sózd, borsozd, add hozzá az ételízesítőt, majd szórd meg kevés vízzel, és főzd puhára.
Ha szükséges, közben öntsd fel vízzel.
A végén az ételnek sűrű, ízletes szaftja legyen. Tálald főtt krumplival vagy rizzsel.