HIRDETŐ

Forrás: Gingagi from Canva

Focaccia recept

A focaccia egy olasz eredetű, hagyományosan sós ízű, lapos kenyérre emkeztető péksütemény.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 15 g élesztő Hozzáadott
  • 212 dl langyos víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • ízlés szerint friss vagy szárított fűszerek: petrezselyem, bazsalikom rozmaring stb. Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj a tészta kenéséhez Hozzáadott
  • friss zöldségek (például paradicsom, retek paprika) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverjük el a langyos vízben, majd adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk állni 5-10 percig, amíg habosodik.

2. Lépés

Ezután sót és az olívaolajat öntsük hozzá az élesztős keveréket, majd jól gyúrjuk össze tésztát.

3. Lépés

Borítsuk le egy konyharuhával, majd helyezzük egy meleg helyre (példul raditor közelébe) 1 órára, hogy megkeljen.

4. Lépés

Eközben előmelegítjük a sütőt 220 fokra.

5. Lépés

Ha megkelt a tésztánk simítsuk lisztezett felületre, és nyújtsuk ki vékonyan majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.

6. Lépés

A tészta tetejét kenjük meg az olívaolajjal, majd szórjuk meg friss zöldségekkel vagy sajttal.

7. Lépés

Süssük előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnára sül.

8. Lépés

Hagyjuk kihűlni egy kicsit, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új