HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/4N6JYScCS-hpOCsdkMg5/5e316bdbd1ac7de8d16328f423c6a3.jpeg)
Forrás: eakmoto271 from Canva
Fokhagymaolaj
Recept fokhagymaolajra, amely salátákhoz és páchoz is használható.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 500 ml extra szűz olívaolaj
- 10 Szegfűszeg fokhagyma
- 1 Kanál só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Hámozza meg a fokhagymát és vágja vékony szeletekre.
2. Lépés
Öntsön olívaolajat egy kis lábasba, és adjon hozzá fokhagymát.
3. Lépés
Hozza az olajat forráspontig közepes hőmérsékleten, és amikor a fokhagyma elkezd pezsegni, csökkentse a hőmérsékletet alacsonyra.
4. Lépés
Főzzük lassan kb. 15 percig, amíg a fokhagyma aranysárga színt nem kezd felvenni.
5. Lépés
Vegye le a fazekat a tűzről és hagyja a fokhagymás olajat szobahőmérsékletre hűlni.
6. Lépés
Szűrjük át az olajat egy finom szitán steril üvegbe, majd adjunk hozzá sót.
7. Lépés
Jól zárja le és tárolja hűtőszekrényben legfeljebb 2 hónapig.