Fokhagymás chilis klasszikus Scampi
Ez a gyors és egyszerű olasz stílusú scampi klasszikus, tengeri ízekkel gazdagított alap receptje biztosan izgalmas lesz. Némi fokhagyma, vöröshagyma, paradicsom és chili hozzáadásával készíthető el, hogy extra ízt kapjon. Tálalja spagettivel vagy friss bagett szeletekkel!
Hozzávalók
- 500 g garnélarák (scampi), kimagozva és megtisztítva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 Közepes vöröshagyma, apró kockákra vágva
- 150 ml fehérbor
- 400 g konzerv paradicsom
- 1 csipet chilipehely
- friss petrezselyem, apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
- Friss baguette a tálaláshoz (opcionális)
Eljárás
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes hőfokon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a vöröshagymát, és pároljuk 2-3 percig, amíg megpuhulnak.
Adjuk hozzá a garnélarákokat (scampi-t) a serpenyőbe, és főzzük 1-2 percig, amíg elkezdenek rózsaszínűvé válni.
Öntsük hozzá a fehérbort, majd adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, chili flakes-t, sót és borsot. Keverjük össze, majd hagyjuk lassan főni 5-10 percig.
Vegyük le a tűzről, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Tálaljuk friss, szeletelt bagettel vagy spagettivel, és élvezzük ezt az egyszerű, mégis ízletes ételt!