HIRDETŐ

Fokhagymás chilis klasszikus Scampi

Ez a gyors és egyszerű olasz stílusú scampi klasszikus, tengeri ízekkel gazdagított alap receptje biztosan izgalmas lesz. Némi fokhagyma, vöröshagyma, paradicsom és chili hozzáadásával készíthető el, hogy extra ízt kapjon. Tálalja spagettivel vagy friss bagett szeletekkel!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g garnélarák (scampi), kimagozva és megtisztítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 150 ml fehérbor Hozzáadott
  • 400 g konzerv paradicsom Hozzáadott
  • 1 csipet chilipehely Hozzáadott
  • friss petrezselyem, apróra vágva Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss baguette a tálaláshoz (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes hőfokon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a vöröshagymát, és pároljuk 2-3 percig, amíg megpuhulnak.

2. Lépés

Adjuk hozzá a garnélarákokat (scampi-t) a serpenyőbe, és főzzük 1-2 percig, amíg elkezdenek rózsaszínűvé válni.

3. Lépés

Öntsük hozzá a fehérbort, majd adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, chili flakes-t, sót és borsot. Keverjük össze, majd hagyjuk lassan főni 5-10 percig.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről, és szórjuk meg friss petrezselyemmel.

5. Lépés

Tálaljuk friss, szeletelt bagettel vagy spagettivel, és élvezzük ezt az egyszerű, mégis ízletes ételt!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új