HIRDETŐ

Forrás: FB: Cigány & Magyar finom házi ételek,sütik

Fokhagymás pulykaszárny

Ez a recept egy ízletes, könnyű és egyszerűen elkészíthető főétel. Az ízletes pulykaszárnyat friss fűszernövényekkel, fokhagymával és olívaolajjal ízesítjük, majd lassan sütjük a tökéletes íz- és textúraelőállítás érdekében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Fő összetevők

  • 4 darab pulykaszárny Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál tengeri só Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott

Friss fűszernövények

  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csokor rozmaring Hozzáadott
  • 1 csokor zsálya Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Tisztítsuk meg a pulykaszárnyakat és helyezzük őket egy nagy tálba.

3. Lépés

Keverjük össze az olívaolajat, a tengeri sót, az őrölt fekete borsot és a zúzott fokhagymát egy tálban.

4. Lépés

Kenjük be a fűszeres olajkeverékkel a pulykaszárnyakat, majd hintjük meg őket az aprított friss fűszernövényekkel.

5. Lépés

Helyezzük a pulykaszárnyakat egy tepsibe, és süssük őket a sütőben 60-70 percig, vagy amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

6. Lépés

Szolgáljuk fel a fokhagymás pulykaszárnyakat rizzsel, zöldségekkel vagy a kedvenc köretünkkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új