HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: NoName_13

Fordított almás, a család kedvence

Ez az a desszert, amit évek óta folyamatosan készítek. Mindenki imádja a családban és baráti körben egyaránt. Az íze mellett a könnyű elkészíthetősége is nagy előny, valamint az, hogy hozzáadott tartósítószer nélkül, egészséges alapanyagokból készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy alma Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 200 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 70 g vaj Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 100 g zabpehely Hozzáadott
  • fél teáskanál só Hozzáadott
  • 2 evőkanál Méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdésképpen melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Kerek, mélyebb sütőformát használj, ami lehetővé teszi, hogy az almát megfordítható módon rendezd el. Tipp: kerámia formát használj, mert az egyenletesen és kiválóan süt.

2. Lépés

Mosd meg, majd vágd félbe az almákat, és távolítsd el a magházukat. Az almákat cikkekre vágom, de te is apríthatod őket, ha úgy jobban szereted.

3. Lépés

Az almákat csepegtessük meg citromlével, majd keverd össze a fahéjjal és 50 g barna cukorral. Tipp: ha extra ízt szeretnél adni, adj hozzá egy kis szegfűszeget is az almához.

4. Lépés

Az almákat rendezd el az előkészített formában. Két rétegben szoktam elrendezni őket, hogy mindenhol legyen belőlük.

5. Lépés

Egy keverőtálban keverd össze a lisztet a maradék cukorral, zabpehellyel, sóval. Adj hozzá vajat és dolgozd össze a kezeddel, amíg morzsalékos állagot nem kapsz.

6. Lépés

Szórd a morzsa keveréket az almákra, ügyelve arra, hogy mindenhová jut belőle. Ha a gyerekek segítenek, ők is élvezni fogják ezt a feladatot.

7. Lépés

Végül locsold meg a tetejét a mézzel és süsd aranybarnára körülbelül 35-40 perc alatt. Ha a teteje túl gyorsan barnulna, fedd le alufóliával.

8. Lépés

A kész fordított almást hidegen és melegen is tálalható. Melegen, vaníliafagyival különösen finom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új