HIRDETŐ

Forrás: Dmytro Skorina for Getty Images

Forró Aperol

A klasszikus Aperol Spritz igazi rajongójaként úgy döntöttem, hogy elkészítem ennek a koktélnak egy melegítő és hangulatos változatát - a Hot Aperolt. Némi kísérletezés és apró módosítások után végül sikerült megtalálnom a tökéletes egyensúlyt az Aperol keserédes íze és a forró italok meleg, megnyugtató érzése között. Ez a koktél, amely tökéletes a hűvösebb estékre, minden Aperol-rajongónak biztosan örömet okoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 120 ml Aperol Hozzáadott
  • 200 ml Frissen facsart narancslé Hozzáadott
  • 200 ml almalé Hozzáadott
  • 2 Lemezek Friss narancs Hozzáadott
  • 4 Szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 fahéjrúd Hozzáadott
  • 2 Evőkanál Méz vagy agavészirup Hozzáadott
  • Választható: narancshéj és fahéjpor a díszítéshez. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A Hot Aperol elkészítéséhez először öntse a narancslevet és az almalevet egy kis lábasba, és melegítse fel, de ne forralja fel. Azt javaslom, hogy lassan, közepes lángon melegítsük a levet, hogy minden ízt megőrizzünk.

2. Lépés

Most adjuk hozzá a narancsszeleteket, a szegfűszeget és a fahéjrudat. Úgy tapasztaltam, hogy az egész fűszerek hozzáadása intenzívebbé teszi az ízt, és vizuálisan is vonzóvá teszi az italt.

3. Lépés

Keverje hozzá az Aperolt és a mézet vagy agavészirupot, és hagyja további 5 percig ázni. Ügyeljünk arra, hogy a keverék ne forrjon fel, mert ez megváltoztatja az Aperol ízét.

4. Lépés

5 perc elteltével öntse a kevert italokat egy szűrőn keresztül előkészített hőálló poharakba, hogy eltávolítsa a fűszereket. Megtanultam, hogy egy finom hálós szűrő használata a legjobb, és segít eltávolítani a legapróbb fűszerdarabokat is.

5. Lépés

A forró Aperolt azonnal tálaljuk, narancshéjjal és egy csipetnyi fahéjporral díszítve. A díszítés nem kötelező, de úgy tapasztaltam, hogy extra ízt ad, és még vonzóbbá teszi az italt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új