Forrás: Dmytro Skorina for Getty Images
Forró Aperol
A klasszikus Aperol Spritz igazi rajongójaként úgy döntöttem, hogy elkészítem ennek a koktélnak egy melegítő és hangulatos változatát - a Hot Aperolt. Némi kísérletezés és apró módosítások után végül sikerült megtalálnom a tökéletes egyensúlyt az Aperol keserédes íze és a forró italok meleg, megnyugtató érzése között. Ez a koktél, amely tökéletes a hűvösebb estékre, minden Aperol-rajongónak biztosan örömet okoz.
Hozzávalók
- 120 ml Aperol
- 200 ml Frissen facsart narancslé
- 200 ml almalé
- 2 Lemezek Friss narancs
- 4 Szegfűszeg
- 1 fahéjrúd
- 2 Evőkanál Méz vagy agavészirup
- Választható: narancshéj és fahéjpor a díszítéshez.
Eljárás
A Hot Aperol elkészítéséhez először öntse a narancslevet és az almalevet egy kis lábasba, és melegítse fel, de ne forralja fel. Azt javaslom, hogy lassan, közepes lángon melegítsük a levet, hogy minden ízt megőrizzünk.
Most adjuk hozzá a narancsszeleteket, a szegfűszeget és a fahéjrudat. Úgy tapasztaltam, hogy az egész fűszerek hozzáadása intenzívebbé teszi az ízt, és vizuálisan is vonzóvá teszi az italt.
Keverje hozzá az Aperolt és a mézet vagy agavészirupot, és hagyja további 5 percig ázni. Ügyeljünk arra, hogy a keverék ne forrjon fel, mert ez megváltoztatja az Aperol ízét.
5 perc elteltével öntse a kevert italokat egy szűrőn keresztül előkészített hőálló poharakba, hogy eltávolítsa a fűszereket. Megtanultam, hogy egy finom hálós szűrő használata a legjobb, és segít eltávolítani a legapróbb fűszerdarabokat is.
A forró Aperolt azonnal tálaljuk, narancshéjjal és egy csipetnyi fahéjporral díszítve. A díszítés nem kötelező, de úgy tapasztaltam, hogy extra ízt ad, és még vonzóbbá teszi az italt.