HIRDETŐ

Forrás: FB: #SilverCrest# kenyérsütőgép, receptek, ötletek, tapasztalatok

Foszlós kalács

A foszlós kalács egy finom és egyszerűen elkészíthető sütemény. Jó ízű, jó formájú, és a hozzávalók is könnyen beszerezhetők. Ideális választás a reggelikhez és uzsonnákhoz, na meg persze a vendégségbe érkezőknek is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A tésztához

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 5 g Hozzáadott
  • 60 g cukor Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 25 g élesztő Hozzáadott
  • 70 g vaj Hozzáadott

A kenéshez

  • 1 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Először készítsük elő a hozzávalókat.

2. Lépés

A lisztet keverjük össze a sóval és a cukorral egy nagy tálban.

3. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, majd keverjük hozzá a lisztes keverékhez.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a vajat, majd dolgozzuk össze a tésztát.

5. Lépés

Ha kész a tészta, letakarva pihentessük 1-1,5 óráig.

6. Lépés

Ezután gyúrjuk át a tésztát, majd formázzuk meg a kalács formáját.

7. Lépés

Hagájuk a kalácsot megkelni (kb. 40 perc).

8. Lépés

A megkelt kalácsot kenjük le a felvert tojással.

9. Lépés

Előmelegített sütőben süssük meg a kalácsot (180 fok, légkeverés, kb. 30 perc).

10. Lépés

A sült kalácsot vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

11. Lépés

Tálaljuk és kínáljuk frissen, melegen. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új