HIRDETŐ

Forrás: facebook:Magyaros házias receptek

Főzelék alaprecept

Próbáld ki ezt a receptet, és garantáltan nem fogsz csalódni! Mindig is a kedvencem volt, mert olyan egyszerű elkészíteni, viszont mégis olyan ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 400 g bármilyen zöldség (pl. sárgarépa, zeller karalábé) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál finomliszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • fél liter víz vagy zöldségleves Hozzáadott
  • tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is, alaposan mosd meg és hámozd meg a használni kívánt zöldséget, majd vágd apró kockákra. Az én személyes trükköm, hogy mindig a zöldségeket mosom meg és készítem elő elsőként, mert így a vágások közbeni szünetekben könnyedén előkészíthetem a többi hozzávalót.

2. Lépés

Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a zöldségkockákat. Párold őket a serpenyőben 5-10 percig, vagy amíg azok meg nem puhulnak. Fontos, hogy közepes lángon párold a zöldségeket, mert így nem égnek oda, de mégis gyorsabban főnek meg.

3. Lépés

Ezután, a megpuhult zöldségekre szórd rá a lisztet és a pirospaprikát, majd alaposan keverd össze őket. A zöldségek liszttel való bevonása elősegíti, hogy a főzelék sűrűbb és tartalmasabb legyen.

4. Lépés

Ezután öntsd fel a zöldséget a vízzel vagy zöldséglevessel, majd hozzáadva a sót, főzd további 20 percig. Ha szeretnéd a főzeléket gazdagabb ízűvé tenni, ajánlom, hogy használj zöldséglevest a víz helyett.

5. Lépés

Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak és egy sűrű, főzelékszerű állagot kaptál, akkor készen is vagy. Tálald melegen, tejföllel a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új