HIRDETŐ

Forrás: facebook:Magyaros házias receptek

Főzelék alaprecept

Próbáld ki ezt a receptet, és garantáltan nem fogsz csalódni! Mindig is a kedvencem volt, mert olyan egyszerű elkészíteni, viszont mégis olyan ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 400 g bármilyen zöldség (pl. sárgarépa, zeller karalábé) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál finomliszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • fél liter víz vagy zöldségleves Hozzáadott
  • tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is, alaposan mosd meg és hámozd meg a használni kívánt zöldséget, majd vágd apró kockákra. Az én személyes trükköm, hogy mindig a zöldségeket mosom meg és készítem elő elsőként, mert így a vágások közbeni szünetekben könnyedén előkészíthetem a többi hozzávalót.

2. Lépés

Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a zöldségkockákat. Párold őket a serpenyőben 5-10 percig, vagy amíg azok meg nem puhulnak. Fontos, hogy közepes lángon párold a zöldségeket, mert így nem égnek oda, de mégis gyorsabban főnek meg.

3. Lépés

Ezután, a megpuhult zöldségekre szórd rá a lisztet és a pirospaprikát, majd alaposan keverd össze őket. A zöldségek liszttel való bevonása elősegíti, hogy a főzelék sűrűbb és tartalmasabb legyen.

4. Lépés

Ezután öntsd fel a zöldséget a vízzel vagy zöldséglevessel, majd hozzáadva a sót, főzd további 20 percig. Ha szeretnéd a főzeléket gazdagabb ízűvé tenni, ajánlom, hogy használj zöldséglevest a víz helyett.

5. Lépés

Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak és egy sűrű, főzelékszerű állagot kaptál, akkor készen is vagy. Tálald melegen, tejföllel a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek