HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Főzés almamártás a sütőben

Ez az almamártás sütőben készül. Ha van otthon almafelesleged, és szeretnéd felhasználni, akkor az almaszószt ízesített hozzávalókkal rendhagyó módon - a sütőben - is elkészítheted.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 kg alma Hozzáadott
  • 180 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 150 Celsius-fokra.

2. Lépés

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Tegyük a kockára vágott almát a citromlével együtt egy nagy lábasba, és jól keverjük össze.

3. Lépés

Süssük az almás keveréket a sütőben kb. 1½ órán át, amíg az alma megpuhul és levet ereszt.

4. Lépés

Ha az alma kihűlt, pürésítsük.

5. Lépés

A tippem: én személy szerint szitán átpasszírozom az almát, hogy a püré ne tartalmazzon héjat vagy magházat.

6. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat. Öntse a kész almaszószt sterilizált befőttesüvegekbe, és jól zárja le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek