HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Hans
Főzés almamártás a sütőben
Ez az almamártás sütőben készül. Ha van otthon almafelesleged, és szeretnéd felhasználni, akkor az almaszószt ízesített hozzávalókkal rendhagyó módon - a sütőben - is elkészítheted.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 3 kg alma
- 180 g cukor
- 1 citrom
- 1 Teáskanál Fahéj
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 150 Celsius-fokra.
2. Lépés
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Tegyük a kockára vágott almát a citromlével együtt egy nagy lábasba, és jól keverjük össze.
3. Lépés
Süssük az almás keveréket a sütőben kb. 1½ órán át, amíg az alma megpuhul és levet ereszt.
4. Lépés
Ha az alma kihűlt, pürésítsük.
5. Lépés
A tippem: én személy szerint szitán átpasszírozom az almát, hogy a püré ne tartalmazzon héjat vagy magházat.
6. Lépés
Adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat. Öntse a kész almaszószt sterilizált befőttesüvegekbe, és jól zárja le.