HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Főzés almamártás a sütőben

Ez az almamártás sütőben készül. Ha van otthon almafelesleged, és szeretnéd felhasználni, akkor az almaszószt ízesített hozzávalókkal rendhagyó módon - a sütőben - is elkészítheted.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 kg alma Hozzáadott
  • 180 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 150 Celsius-fokra.

2. Lépés

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Tegyük a kockára vágott almát a citromlével együtt egy nagy lábasba, és jól keverjük össze.

3. Lépés

Süssük az almás keveréket a sütőben kb. 1½ órán át, amíg az alma megpuhul és levet ereszt.

4. Lépés

Ha az alma kihűlt, pürésítsük.

5. Lépés

A tippem: én személy szerint szitán átpasszírozom az almát, hogy a püré ne tartalmazzon héjat vagy magházat.

6. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat. Öntse a kész almaszószt sterilizált befőttesüvegekbe, és jól zárja le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új