HIRDETŐ
Forrás: nobtis from Getty Images
Francia csokoládétorta
Egy finom francia csokoládétorta, más néven "Gâteau au Chocolat", amelyet otthon is könnyen megsüthet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 200 g Minőségi étcsokoládé
- 200 g Vaj
- 4 darab Tojás
- 200 g nádcukor
- 100 g sima liszt
- 1 TK sütőpor
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vízfürdőben olvasszuk fel a csokoládét és a vajat. Így egységes és sima keveréket kapunk, nemkívánatos csomók nélkül.
2. Lépés
Közben egy nagy tálban verjük fel a tojásokat a cukorral. Ezután adjuk hozzá a sima lisztet és a sütőport.
3. Lépés
A csokoládékeveréket lassan adjuk a tojásos keverékhez, és keverjük jól össze. A tésztának simának és csomómentesnek kell lennie.
4. Lépés
Öntse a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsse 25-30 percig.
5. Lépés
Sütés után hagyja kihűlni a süteményt. Erre a lépésre azért van szükség, mert ha még melegen vágjuk fel a tortát, széteshet.