HIRDETŐ

Forrás: nobtis from Getty Images

Francia csokoládétorta

Egy finom francia csokoládétorta, más néven "Gâteau au Chocolat", amelyet otthon is könnyen megsüthet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 200 g Minőségi étcsokoládé Hozzáadott
  • 200 g Vaj Hozzáadott
  • 4 darab Tojás Hozzáadott
  • 200 g nádcukor Hozzáadott
  • 100 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 TK sütőpor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vízfürdőben olvasszuk fel a csokoládét és a vajat. Így egységes és sima keveréket kapunk, nemkívánatos csomók nélkül.

2. Lépés

Közben egy nagy tálban verjük fel a tojásokat a cukorral. Ezután adjuk hozzá a sima lisztet és a sütőport.

3. Lépés

A csokoládékeveréket lassan adjuk a tojásos keverékhez, és keverjük jól össze. A tésztának simának és csomómentesnek kell lennie.

4. Lépés

Öntse a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsse 25-30 percig.

5. Lépés

Sütés után hagyja kihűlni a süteményt. Erre a lépésre azért van szükség, mert ha még melegen vágjuk fel a tortát, széteshet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új