HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Francia Mont Blanc gesztenyés torta desszert

Ez a recept a klasszikus francia desszert, a Mont Blanc fényűző csavarja. A vajas, omlós tészta, a gazdag gesztenyepüré és a habos tejszínhab tetején egy igazán lenyűgöző desszert, amely tökéletes a vacsorapartikon való felszolgáláshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tortalaphoz:

  • 112 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 14 csésze Kristálycukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 9 EL Sótlan vaj, hideg Hozzáadott
  • 1 Nagy tojássárgája Hozzáadott

A gesztenyetöltelékhez:

  • 1 csésze Gesztenyekrém (kapható gasztronómiai boltokban) Hozzáadott
  • 14 csésze Cukor Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj, lágyítva Hozzáadott
  • 1 teáskanál Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott

A tejszínhabos tetejéhez:

  • 1 csésze Tejszínt Hozzáadott
  • 2 EL Cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tortaburok elkészítésével. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Vágjuk a vajat darabokra, és ujjbegyeinkkel dörzsöljük bele a lisztes keverékbe, amíg a keverék durva zsemlemorzsára nem hasonlít. Ez a technika biztosítja a pelyhes tortahéjat.

2. Lépés

Verjük fel a tojássárgáját, és adjuk a lisztes keverékhez. Lazán keverjük össze a hozzávalókat a kezünkkel. Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá egy kis jéghideg vizet. A tésztát nyomkodjuk lapos koronggá, csomagoljuk fóliába, és legalább egy órán át hűtsük a hűtőszekrényben.

3. Lépés

Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra (375°F). Lisztezett felületen nyújtsuk ki a kihűlt tésztát úgy, hogy egy tortaformába illeszkedjen. Óvatosan béleljük ki a formát a tésztával, és vágjuk le a tésztán túlnyúló részeket. Szúrja meg a tésztát egy villával, és süsse kb. 15-20 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Hagyja kihűlni.

4. Lépés

A gesztenyetöltelékhez keverje össze a gesztenyekrémet, a cukrot, a vajat és a vaníliát egy konyhai robotgépben. Turmixoljuk simára. A tölteléket egyenletesen oszlassuk el a kihűlt tortalapon.

5. Lépés

A tejszínt, a cukrot és a vaníliát addig verjük fel, amíg kemény habbá nem áll össze a feltéthez. A tejszínhabot a gesztenyetöltelékre kanalazzuk vagy pipázzuk.

6. Lépés

A további ízlés kedvéért díszítheti a tortát egy kis félretett gesztenyepürével, vagy megszórhatja a tetejét reszelt csokoládéval. Tálalás előtt legalább 2 órán át hagyjuk a tortát a hűtőben hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új